ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας στη Βουλγαρία

Θα πάρει μέρος σε Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής


Για τη  πόλη Πομόριε( Αγχίαλος) της Βουλγαρίας αναχωρεί τη Τετάρτη 7 Ιουνίου η Ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, προκειμένου να λάβει μέρος στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής « Θεοτόκος- Άξιον Εστί».

 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δήμο του Πομόριε, την επισκοπή Σλίβεν και την Ένωση Νέων της Βουλγαρίας, με την ευγενική υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σλίβεν κ. Ιωαννικίου καθώς και του Δημάρχου της πόλεως και συμμετέχουν πάρα πολλές χορωδίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, από πολλές χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

 

Η χορωδία θα ερμηνεύσει ένα απάνθισμα έργων Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής από το Ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο. Συνθέσεις και χορωδιακές επεξεργασίες  των Θ. Πολυκράτη, Θ. Παπακωνσταντίνου, D.Hristov, S.Hristic ,

Θ. Βαλακώστα και Δ. Καρβούνη.

 

Στόχοι του Φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Πομόριε είναι να συμβάλλει στη διατήρηση, στη δημιουργία και στη παρουσίαση μοντέρνων έργων από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Μουσική Παράδοση από τις χορωδίες των χωρών που συμμετέχουν καθώς και στην ανταπόκριση στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτό το είδος της μουσικής.

 

Οι διοργανωτές έχουν τη μεγάλη ευχαρίστηση για μια ακόμη χρονιά να καλωσορίσουν 33 εξαιρετικές χορωδίες από τη Βουλγαρία και από το εξωτερικό στη γραφική παραθαλάσσια πόλη Πομόριε στη Μαύρη Θάλασσα, που είναι ένα ονομαστό θέρετρο της περιοχής, από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου 2012.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικά από τα πιο σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας, στη περιοχή του Μπουργκάς και του Νεσέμπαρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις