ΛΑΡΙΣΑ

Κλιμάκιο της Ν.Δ. στις χαλαζόπληκτες περιοχές

Στην ανάγκη άμεσης εξατομίκευσης των ζημιών και στην καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων χωρίς τις συνήθεις καθυστερήσεις των τελευταίων τριών χρόνων, αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφθηκαν τις χαλαζόπληκτες περιοχές του δήμου Κιλελέρ.

Το κλιμάκιο στελεχών της ΝΔ, αποτελούμενο από το Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη και το Γραμματέα Αγροτικού, βουλευτή Καρδίτσης κ. Κώστα Τσιάρα ενημερώθηκε στο δημαρχείο Κιλελέρ από το δήμαρχο κ. Ρίζο Κομίτσα, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάση Κοκκινούλη, τον Πρόεδρο της ΕΑΣ κ. Χρήστο Σιδερόπουλο, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Γιώργο Λαδόπουλο και τον Πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Σοφολόγη για το μέγεθος της καταστροφής.

Ακολούθως επισκέφθηκαν καλλιέργειες με σιτηρά, καλαμπόκι και βαμβάκι που υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή, ενώ στη Χάλκη είχαν εκτενή συζήτηση με παραγωγούς που είδαν τη σοδειά τους να καταστρέφετε από τη μια στιγμή στην άλλη.

Σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής:

«Με εντολή του Προέδρου της ΝΔ είμαστε εδώ μαζί με τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος για να δούμε ιδίοις όμμασι  το μέγεθος της ζημιάς από την θεομηνία, αλλά και για να ακούσουμε ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της. Η ΝΔ και ως αντιπολίτευση, αλλά κυρίως ως κυβέρνηση, απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον αγροτικό κόσμο. Η πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα στον αγρότη την ώρα της δοκιμασίας αρωγός και συμπαραστάτης. Η εξατομίκευση των ζημιών σε καλλιέργειες που βρίσκονται στη φάση της συγκομιδής θα πρέπει να επισπευστούν και να διευκρινιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα βαμβάκια, δεδομένου ότι το κόστος επανασποράς και καλλιέργειας είναι μεγαλύτερο από την όποια αποζημίωση.   Οι αποζημιώσεις θα πρέπει να είναι αντικειμενικές και να καταβληθούν έγκαιρα, εντός τριμήνου, όπως συνέβαινε επί των ημερών της ΝΔ. Όπως επίσης θα πρέπει να διορθωθεί ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ. Τα θέματα αυτά θα τεθούν στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν οι συνάδελφοι κκ. Κασαπίδης και Τσιάρας με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαραβέγια».

Στις συναντήσεις παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Δημήτρης Παπαευθυμίου, η υποψήφια βουλευτής κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, ο πρώην δήμαρχος Κιλελέρ κ. Κώστας Δεσπόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της ΝΔ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις