ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενεργοποιείται η επιτροπή για την επιστροφή των αρχαιοτήτων στους Γόννους

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τεμπών χτες (29/05/2012) ενεργοποιείται και επίσημα η Επιτροπή για την επιστροφή των Αρχαιοτήτων στους Γόννους. Η επιτροπή αποτελείται από τους :

Κώστα Κολλάτο, Δήμαρχο Τεμπών, ως Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Αργυρακούλη, Πρόεδρο του Τ.Σ. Γόννων, ως Αντιπρόεδρο και μέλη τους Βασίλη Καραβιδέ, πρόεδρο του ΜΕΣ Γόννων-Λαογραφικό Μουσείο, Βασίλη Τσιρονίκο, πρώην διευθυντή του Λυκείου Γόννων, Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά, Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής του Δικτύου των Μ.Κ.Ο Θεσσαλίας και της κίνησης Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου, Ζήση Παπαδημητρίου, Ομότιμο καθηγητή  Νομικής του Α.Π.Θ., Λάκη Κοντογιάννη, Ομότιμο καθηγητή αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Στέργιο Ντάγια, Δάσκαλο, Σωτήρη Καραβασίλη, Γυμναστή – Χοροδιδάσκαλο και Χρήστο Τσαντήλα, Διευθυντή του Ινστιτούτου Χαρτογράφησης Εδαφών Λάρισας.

Για την ιστορία να αναφέρω ότι το θέμα προέκυψε μετά την μεταφορά των αρχαιοτήτων στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας για να εμπλουτίσουν την μόνιμη έκθεσή του και για να συντηρηθούν, όπως ανέφεραν σχετικά δημοσιεύματα αλλά και επιστολή της ΙΕ΄ Εφορείας Κλασικών αρχαιοτήτων στην οποία ανήκει και η συλλογή των Γόννων.

Το θέμα ανέδειξαν με πρωτοβουλία τους δημότες των Γόννων, ακολούθησε η συγκέντρωση υπογραφών, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο Γόννων (Κυριακή : 19/02/2012) με μεγάλη συμμετοχή δημοτών. Στην συνέχεια έγινε σύσκεψη όσων δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στην όλη προσπάθεια από την οποία προέκυψε η πρόταση, με τη σύμφωνη γνώμη και του Τοπικού Συμβουλίου Γόννων, για την συγκρότηση της παραπάνω επιτροπής.

Έτσι στη χτεσινή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών με ομόφωνη απόφασή του ενεργοποιεί, πλέον και επίσημα την παραπάνω επιτροπή για να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επιστροφή των Αρχαιοτήτων στον τόπο τους.

Παρά την όποια καθυστέρηση που παρατηρήθηκε για τεχνικούς κυρίως λόγους, τις προσπάθειες στηρίζουν ενεργά όλοι όσοι από την αρχή συμμετείχαν στην διευρυμένη επιτροπή και καλούνται πλέον όλοι οι δημότες να συμμετέχουν ενεργά στις νέες προσπάθειες και πρωτοβουλίες για τις οποίες η Επιτροπή θα τους ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα και αφού προκύπτουν νέα στοιχεία και δεδομένα.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις