Για τις άδειες γεωτρήσεων ενημερώνονται οι αγρότες του Τυρνάβου

Δημοσιεύθηκε στις: 29 Μαΐου 2012, 11:39

Την Πέμπτη 31 Μαίου στις 8 το βράδυ στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο

Ενημερωτική εκδήλωση στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου  με στόχο την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την απόκτηση άδειας γεωτρήσεων, θα πραγματοποιήσει την  Πέμπτη 31 Μαΐου  και ώρα 8 μ.μ.  η Περιφερειακή Ενότητα  Λάρισας – Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας.

Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη στους δήμους Φαρσάλων, Κιλελέρ, Ελασσόνας και Αγιάς.

Η Αντιπεριφέρεια Λάρισας προχωρά στη διεξοδική  ενημέρωση σχετικά με θέμα των αδειών γεωτρήσεων, δεδομένου ότι στην περιοχή μας  υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος  αριθμός αγροτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση  δίνεται βαρύτητα στην άμεση και έγκυρη ενημέρωσή τους σχετικά με τις διαδικασίες, τους όρους  και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια.

Επισημαίνεται ότι  στις 16 Ιουνίου λήγει η  προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών – κατόπιν και της παράτασης που δόθηκε.

Καλούνται οι αγρότες να παρευρεθούν στη συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν από στελέχη της Υπηρεσίας σχετικά με τις διαδικασίες, τους όρους  και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  οι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τους προβληματισμούς  τους και να πάρουν απαντήσεις στις όποιες απορίες έχουν σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ