ΛΑΡΙΣΑ

«Ζωή χωρίς τσιγάρο στο στρατό»

Ημερίδα της 1ης Στρατιάς σε συνεργασία με την πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Ζωή χωρίς τσιγάρο στο Στρατό».

Το κάπνισμα είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου που μπορούν να προληφθούν. Είναι χρέος μας η μείωση του αριθμού των καπνιστών, γιατί κάθε χρόνο πεθαίνουν στην Ελλάδα 20.000 άτομα από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Επιπρόσθετα, το 14% του προϋπολογισμού για την υγεία διατίθεται για  ασθένειες  που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί στα Νοσοκομεία προγράμματα διακοπής του καπνίσματος. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας λειτουργεί Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος που εντάσσεται στη λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Στο Ιατρείο γίνεται προσπάθεια διακοπής καπνίσματος σε ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να διακόψουν το κάπνισμα καθώς επίσης και ενημέρωση για τους κινδύνους από τη νικοτίνη και τα οφέλη διακοπής του καπνίσματος.

Συμβουλευτική παρέμβαση και φάρμακα είναι οι δύο μέθοδοι που ακολουθούνται στους καπνιστές. Το Ιατρείο  Διακοπής Καπνίσματος είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και δέχεται με ραντεβού κάθε Δευτέρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του αμφιθέατρου της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ στις 11:00 μ.μ.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης: Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Χρύσα Χατζόγλου: Επίκουρη Καθηγήτρια Φυσιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Υπεύθυνη Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Αλέξης Πολίτης: Ειδικευόμενος ιατρός Πνευμονολογίας, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις