ΛΑΡΙΣΑ

«Το δίκτυο αποχέτευσης στη Λάρισα άντεξε»

Την δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Τζανακούλης με αφορμή τα προβλήματα από τη νεροποντή του Σαββάτου

«Το δίκτυο αποχέτευσης της Λάρισας είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και παρά το γεγονός ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββάτου το έφτασαν στα όρια του, το δίκτυο άντεξε και ο μηχανισμός του Δήμου Λαρισαίων απεκατέστησε άμεσα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν».

Την δήλωση αυτή έκανε ο Δήμαρχος Λαρισαίων σχετικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι η νεροποντή που έπληξε την περιοχή ήταν αναμφίβολα μια απ’ τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών, αφού η ένταση της έφτασε τα 200 χιλ. ανά τ. μ. και σ’ ένα διάστημα 40 περίπου λεπτών της ώρας, η περιοχή δέχθηκε τον όγκο της βροχόπτωσης που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του ετήσιου μέσου όρου.

«Η Λάρισα έχει ένα αξιόπιστο αποχετευτικό δίκτυο, στο οποίο οι δημοτικές αρχές του αειμνήστου Α. Λαμπρούλη, του Χ. Καφφέ και η δική μας έχουν επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ» είπε ο κ. Τζανακούλης και συνέχισε:

«Το δίκτυο της Λάρισας συνεχίζεται και επεκτείνεται και στις νέες περιοχές (Γιάννουλη, Κοιλάδα κλπ) όπου εκεί σημειώθηκαν κάποια προβλήματα. Σ’ ότι αφορά το κέντρο και τις συνοικίες της Λάρισας ωστόσο, τα προβλήματα που προκλήθηκαν, κυρίως από τα φερτά υλικά που έφραξαν τις σχάρες της αποχέτευσης, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου και τη ΔΕΥΑΛ.

Δυστυχώς – συμπλήρωσε – ο Δήμος δεν μπορεί να βγάλει συνεργεία τα Σαββατοκύριακα (λόγω των γνωστών προβλημάτων) για να καθαρίσουν τις αφίσες κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι αφίσες να αποφράξουν το δίκτυο». Ωστόσο ο Δήμαρχος τόνισε πως τα περισσότερα προβλήματα και σε υπόγεια σπιτιών παρατηρήθηκαν στην περιοχή των οδών Ανθ. Γαζή και Ηρ. Πολυτεχνείου, λόγω της ραγδαιότητας των φαινομένων, σε συνδυασμό με την υψομετρική διαφορά.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα που σημειώθηκε στην ανισόπεδη διάβαση της οδού Φαρσάλων, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο σημείο παρουσίαζε προβλήματα από την κατασκευή του έργου, τα τελευταία χρόνια με τις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΛ τα προβλήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί. Βέβαια το περασμένο Σάββατο ο όγκος του νερού ήταν πολύ πιο πάνω απ’ το συνηθισμένο.

Τέλος ο κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου Λαρισαίων (σε συνδυασμό με την Περιφέρεια Θεσσαλίας) για να παραμείνει ανοικτός ο οδικός άξονας Λάρισας – Τρικάλων μεταξύ Γεωργικής Σχολής και Τερψιθέας, όπου λόγω του μεγάλου όγκου νερών, καταστράφηκε ο οδικός άξονας με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για περίπου δύο ώρες.

Ο Δήμος έστειλε αμέσως μηχανήματα για να δώσει λύση στο πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι το τμήμα αυτό δεν εντάσσεται στα όρια ευθύνης του Δήμου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις