ΕΛΛΑΔΑ

Μειώθηκαν κατά … 600.000 οι κρατήσεις μέσα σε 10 μέρες!

Με κραχ απειλείται ο τουρισμός της Ελλάδας

Μετά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τώρα και τα ταξιδιωτικά γραφεία επιδίδονται σε σενάρια εξόδου της χώρας μας απ’ το ενιαίο νόμισμα, προειδοποιώντας τους τουρίστες να έχουν περίσσευμα ευρώ κατά τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Τάδε έφη ο γερμανικός τουριστικός οργανισμός TUI, ο οποίος με ανακοίνωσή του προτρέπει τους πελάτες του, σε περίπτωση που έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, να έχουν μαζί τους περισσότερα μετρητά σε ευρώ για να αντιμετωπίσουν τυχόν πρόβλημα ρευστότητας.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η σκληρή πραγματικότητα επιβεβαιώνεται από τα νούμερα, αφού 600.000 κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής» έχουν χαθεί το τελευταίο δεκαήμερο, υπάρχει μείωση της τάξεως του 50% του ρυθμού κρατήσεων σε Πελοπόννησο, Κέρκυρα και Κρήτη, 30% σε Κυκλάδες και Χαλκιδική, καθώς και 30% μείωση των κρατήσεων στον θαλάσσιο τουρισμό για τον μήνα Μάιο.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του γερμανικού οργανισμού για τις διακοπές στην Ανατολική Μεσόγειο, Μάρκους Μπρουχμίλερ, δε δίστασε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της εταιρείας το ακόλουθο μήνυμα: «σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες καλό είναι να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά».

Στο άσχημο κλίμα στον κλάδο του τουρισμού, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του ομιλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις