ΛΑΡΙΣΑ

Στις χαλαζοχτυπημένες περιοχές κλιμάκιο της ΕΟΑΣΝΛ

Κλιμάκιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας περιόδευσε σήμερα Κυριακή στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές του Δήμου Κιλελέρ, συναντήθηκε με φορείς και αγρότες της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος «για μια βιβλική καταστροφή. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές (βαμβάκι, σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι, ρεβίθια, σκόρδα) εξαιτίας της σφοδρής χαλαζόπτωσης με συνέπεια να υπάρχει ολική καταστροφή των παραπάνω καλλιεργειών σε ποσοστό 100%.

Δεκάδες αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν τους κόπους τους να πάνε χαμένοι, να έχουν ξοδέψει ήδη χιλιάδες ευρώ για την σπορά και τις καλλιεργητικές φροντίδες της παραγωγής τους και να μένουν πλέον χωρίς εισόδημα, ιδιαίτερα τώρα με την καπιταλιστική κρίση που γίνεται όλο και πιο έντονη και οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα.

Η ΕΟΑΣΝΛ θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη την Τρίτη 29 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στο Δημαρχείο Πλατυκάμπου με στόχο την ανάδειξη του πραγματικού μεγέθους της καταστροφής, την διατύπωση των αιτημάτων με τα οποία θα απευθυνθούμε προς την πολιτεία και την οργάνωση της προβολής και διεκδίκησης τους ώστε να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα και ικανοποιητικές αποζημιώσεις στους παραγωγούς.

Καλούνται όλοι οι πληγέντες αγρότες του Δήμου Κιλελέρ να συμμετέχουν στην σύσκεψη της ΕΟΑΣΝΛ, να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και να συμβάλουν στην καλύτερη οργάνωση της διεκδίκησης των αιτημάτων στα οποία θα καταλήξουμε.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις