ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δήλωση Πουλάκη για τις καταστροφές

Η «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» εκφράζει τη συμπαράστασή της στους πολίτες της Π.Ε. Λάρισας, που δοκιμάστηκαν από τη χθεσινή κακοκαιρία, τη σφοδρή καταιγίδα και το χαλάζι.

Τα χθεσινά καιρικά φαινόμενα – τα οποία υπήρξαν πράγματι ακραία και ασυνήθιστα για την περιοχή – αποκάλυψαν τις αδυναμίες στις υποδομές, αφού από τη μία στιγμή στην άλλη, το εθνικό, επαρχιακό και αστικό οδικό δίκτυο μετατράπηκε σε βενετικό κανάλι, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια οδηγών και πεζών όσο και τις περιουσίες των πολιτών.

Από την άλλη, η χαλαζόπτωση, ιδίως στην περιφέρεια της Λάρισας, προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται αυτή την περίοδο κοντά στο στάδιο της συγκομιδής, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να υποστούν σημαντικό πλήγμα.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι – παρά την αξιέπαινη προσπάθεια των εργαζομένων κυρίως της Πυροσβεστικής, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας και όλων των άλλων αρμόδιων υπηρεσιών – η απουσία σύγχρονων υποδομών, με σχεδιασμό και πρόβλεψη για την περίπτωση έκτακτων συνθηκών θα συνεχίσει δυστυχώς να οδηγεί σε προβλήματα και καταστροφές, κάθε φορά που θα είμαστε αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ζητάμε να προχωρήσει η καταγραφή όλων των καταστροφών – αστικών και γεωργικών – με σκοπό την άμεση αποζημίωση των πληγέντων. Και, βέβαια, ελπίζουμε η χθεσινή καταστροφή να γίνει η αφορμή για να κάνουμε επιτέλους την απαραίτητη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αναβάθμιση των υποδομών που έχει ανάγκη η Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις