ΛΑΡΙΣΑ

Απαράδεκτη και άδικη η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων

Παρέμβαση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας για το πρόβλημα με το Γ4 ερώτημα στη Φυσική

Ειδικότερα, η ΔΑΚΕ Καθηγητών νομού Λάρισας επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση τα εξής:

«Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το Γ4 ερώτημα στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης στις φετινές εξετάσεις έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :

Θεωρούμε απαράδεκτη  και άδικη την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) να ακυρώσει το Γ4 ερώτημα και να επιμερίσει στα άλλα  3 ερωτήματα  τις 7 μονάδες που αντιστοιχούν σε αυτό (2 ,2,3 ) και μας θυμίζει την παροιμία «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι». Το λάθος δε διορθώνεται με λάθος και η απόφαση αυτή δείχνει ελαφρότητα και δηλώνει πανικό, πέρα από το αν στέκει νομικά.

Σύμφωνα με αυτό αδικούνται κατάφωρα οι μαθητές που ασχολήθηκαν με το θέμα και έδωσαν κάποια απάντηση, είτε αυτή που είχε στο μυαλό της η Κ.Ε.Ε. δηλ. για πρώτη φορά, είτε μελέτησαν την ανακύκλωση της ράβδου και κατάλαβαν ότι η ενέργεια αυξάνεται σε κάθε περιστροφή.

Πώς θα αξιολογηθούν αυτοί οι οποίοι ασχολήθηκαν με αυτό το ερώτημα και αφιέρωσαν χρόνο για αυτό σε βάρος άλλων ερωτημάτων έναντι των  συνυποψήφιών τους που δεν ασχολήθηκαν καθόλου με αυτό και αφιέρωσαν το χρόνο τους στα άλλα θέματα;

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να παρέμβει άμεσα και να ακυρώσει την απόφαση της Κ.Ε.Ε. δίνοντας παράλληλα οδηγία προς τους βαθμολογητές να αξιολογήσουν κάθε προσπάθεια των μαθητών μας στο  βαθμό που αυτή κινείται είτε στη λύση που πρότεινε αρχικά η Κ.Ε.Ε. είτε στη  λύση με τη μελέτη της ανακύκλωσης.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να επιμεριστούν οι μονάδες στα 3 προηγούμενα ερωτήματα. Οι συνάδελφοι βαθμολογητές είναι έμπειροι , εργάζονται με υπευθυνότητα και θα μπορέσουν να αξιολογήσουν κάθε προσπάθεια των μαθητών μας  ώστε αφενός να μην πληγεί ανεπανόρθωτα το κύρος των εξετάσεων και αφετέρου να μην αισθάνονται αδικημένοι αρκετοί μαθητές».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις