ΛΑΡΙΣΑ

Την αγορά του Κοσσόβου προσεγγίζει το Επιμελητήριο Λάρισας

Προσπάθεια επιχειρηματικής διείσδυσης στην χώρα του Κοσόβου πραγματοποίησαν 7 τοπικές επιχειρήσεις συμμετέχοντας στην 11η Δ.Ε Δομικών Υλικών, Ενέργειας, Τεχνολογίας, Επιπλοποιίας και REAL ESTATE  EXPOKOS  2012 που έλαβε χώρα από 16/5/2012 – 19/5/2012  στην Πρίστινα στη χώρα του Κοσόβου.

Μια χώρα φιλική στις ξένες επενδύσεις η οποία προσπαθεί να βρει τον δρόμο προς την ανάπτυξη εισάγοντας τα περισσότερα προϊόντα χωρίς ιδιαίτερη τοπική παραγωγή.

Η θεματολογία της έκθεσης αφορούσε στον κλάδο της δόμησης και της διακόσμησης .  Παρόλο που η επισκεψιμότητα της έκθεσης δεν ήταν η αναμενόμενη, οι περισσότερες επιχειρήσεις κατάφεραν να ανοίξουν δίαυλους επιχειρηματικής επικοινωνίας στην αγορά του Κοσόβου εξερευνώντας ταυτόχρονα και την ΄΄ εμπορική συμπεριφορά΄΄ της εν λόγω χώρας.

Σ΄αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα το Επιμελητήριο Λάρισας εκπροσώπησαν ο οικονομικός επόπτης κ. Οικονόμου Δημήτριος και ο Διοικητικός Σύμβουλος κ. Ευαγγέλου  Νικόλαος οι οποίοι πραγματοποίησαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές συναντήσεις με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εμπορίου και του τοπικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης η χώρα τους εμφανίζεται ιδιαίτερα φιλική προς τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και δεν επηρεάζει τις οικονομικές συναλλαγές το πρόβλημα της μη αναγνώρισης τους από την ελληνική κυβέρνηση .

 

Και στις δύο συναντήσεις καταγράφηκε η  προθυμία τους για συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς. Ειπώθηκε επίσης ότι το παραγωγικό κομμάτι της χώρας στηρίζεται στην ενέργεια και τα πετρώματα ενώ όλα σχεδόν τα αγαθά εισάγονται από άλλες χώρες.

 

Καταβάλλουν προσπάθεια για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα ενώ απουσιάζει εντελώς η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και λαδιού.

 

Με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λάρισας συμμετείχαν οι εξής επιχειρήσεις

 

 

ΒΙΟΜΠΛΟΚ ΧΛΙΑΠΗΣ ΑΕ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

 

 

ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΕ ΕΠΙΠΛΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 

 

ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΛΕΣΗ ΚΟΡΝΙΖΕΣ-ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ

 

 

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΟΨΗΦΙΔΑ,ΜΑΡΜΑΡΟΣΚΟΝΗ,

3Α Ε4 ΚΡΟΚΑΛΑ

 

 

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΤΕΡΙΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΕΡΝΙΚΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΚΡΥΛΙΚΑ Η ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΤΟΥ ΒΙΝΥΛΙΟΥ

 

ΓΚΑΓΚΟΥ ΑΦΟΙ ΑΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙς ΤΟΙΧΟΥ

 

ΟΣΚΑΡ ΑΒΕΕ ΑΝΥΨΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 16/5/2012 από την αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας. Τα ελληνικά περίπτερα επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης εκπρόσωποι  του γραφείου σύνδεσης της Ελλάδας στο Κόσσοβο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις