ΛΑΡΙΣΑ

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές η κυβερνησιμότητα της χώρας» λέει η Μ. Αποστολάκη

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ ώστε να αποκτήσει τη δύναμη εκείνη και να  συμβάλει στο μεγάλο στόχο της χώρας που είναι η πολιτική σταθερότητα, απηύθυνε το απόγευμα της Παρασκευής από τη Λάρισα η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη.

Η κ. Αποστολάκη ούσα υπεύθυνη της προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία βρέθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο της συνεδρίασης της επιτροπής εκλογικού αγώνα.

Ερωτηθείσα από το onlarissa.gr για το στόχο του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές τόνισε πως «ο πήχης για το ΠΑΣΟΚ είναι πάντοτε ψηλά» για να προσθέσει πως «στόχος δεν είναι μόνον να μη χαθεί ούτε μία ψήφους από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, αλλά οι πολίτες να δώσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα που θα το καταστήσουν ισχυρό παράγοντα στο μείζονα στόχο της χώρας που είναι η κυβερνησιμότητα».

Σε άλλη ερώτηση για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως κοινός τόπος είναι η ευρωπαϊκή πορεία για κάθε συνεργασία, ενώ χαρακτήρισε «συγγενή χώρο» και μάλιστα «χωρίς αστερίσκους» τη Δημοκρατική Αριστερά.

Μιλώντας για το διακύβευμα η κ. Αποστολάκη έθεσε το δίλλημα αν η χώρα «θα μπορέσει να συνεχίσει να στέκεται όρθια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ ή αν θα μπει σε μεγάλη περιπέτεια και καθεστώς «πολέμου» με θύματα το 1εκ. των ανέργων στη χώρα».

Επετέθη κατά των αντιμνημονιακών δυνάμεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που μεταδίδουν ευχάριστα και δημαγωγικά μηνύματα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε απελπισία».

Η κ. Αποστολάκη εξέφρασε την πεποίθηση πως σε ότι αφορά την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου «υπάρχουν προϋποθέσεις μιας που όλοι έχουν πειστεί ότι αυτή η τυφλή υφεσιακή πολιτική δεν οδηγεί πουθενά» προσθέτοντας όμως ότι αποτελεί «μείζον διακύβευα το κατά πόσο αυτή η χώρα θα μπορέσει να παλέψει με καλύτερους όρους μέσα από νέους συσχετισμούς». Έθεσε δε, ως χρονικό ορίζοντα διεξόδου από το τούνελ της κρίσης και του μνημονίου το 2015.

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ»

Πραγματοποιώντας την ανάγνωση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος εκτίμησε πως «το ΠΑΣΟΚ υπέστη μία ιστορική ήττα στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης με τα κοινωνικά στρώματα γιατί το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να σηκώσει μόνο του στις πλάτες του το βάρος μίας δυσανάλογης ευθύνης. Αυτό το πλήρωσε με ένα πολύ οδυνηρό και ηχηρό τρόπο».

Τέλος, υποστήριξε πως στις εκλογές της 6ης Μαΐου «οι πολίτες έδωσαν σαφή εντολή για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας αν όχι οικουμενικής κυβέρνησης. Ο λαός εκτιμά ότι αυτή η περίοδος της μείζονος κρίσης επιβάλλει ευρύτερες συνεργασίες».

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις