ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης υπέρ της Χρυσής Αυγής

Επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον των κομμάτων της Αριστεράς

Σφοδρή επίθεση κατά των ΜΜΕ, των κομμάτων της Αριστεράς, του Μίμη Ανδρουλάκη αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπολύει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος με αφορμή την άνιση -όπως λέει- μεταχείριση της Χρυσής Αυγής.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, αφού υπογραμμίζει ότι δεν ασπάζεται τις απόψεις της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ για επιλεκτική μεταχείριση των κομμάτων εις βάρος του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο κ. Αμβρόσιος εκφράζει την οργή του για την αποχώρηση του «ψευδοδημοκράτη» Μίμη Ανδρουλάκη από την Ολομέλεια την προηγούμενη Πέμπτη, κατά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, λόγω της παρουσίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και αναρωτιέται πως μπορεί ο ίδιος ανεμπόδιστα να γράφει βιβλία με «αισχρό τίτλο» (όπως  Μν)  «και να διαδίδει επίσης ανεμπόδιστα τις ανατρεπτικές ιδέες του»;

Ο Μητροπολίτης καταφέρεται ακόμα και κατά του Κάρολου Παπούλια, επειδή δεν προσκάλεσε και τον Νίκο Μιχαλολιάκο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Από τα βέλη του Αμβρόσιου δεν ξεφεύγει ούτε η κρατική τηλεόραση και οι δημοσιογράφοι της Πρωινής Ζώνης, οι οποίοι -όπως τονίζει- «επιμελώς αγνόησαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής» αλλά «όλως παραδόξως», μετά τις εκλογές «δεν έπαυσαν να προβάλλουν… και με υπερβάλλοντα ζήλο, το “εγέρθητι”» του  Γιώργου Γερμένη στους δημοσιογράφους.

Το συγκεκριμένο παράγγελμα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που προκάλεσε το πανελλήνιο, ο Μητροπολίτης το χαρακτηρίζει «ατυχές εκείνο περιστατικό», αν και παρακάτω γράφει ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης αναρωτιέται γιατί θεωρούνται «επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής» και όχι η κυρία Ρεπούση « με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της».

Το ίδιο ερώτημα απευθύνει και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, κατηγορώντας τα κόμματα της Αριστεράς ότι στις γραμμές τους βρίσκονται «ανατρεπτικά στοιχεία» που «έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος» ;

«Οι οπαδοί της [Αριστεράς] κάποτε ονομάζονταν “αναρχοκομμουνιστές”.

Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες!» γράφει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ «απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ και στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις