ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αντιπεριφέρεια στηρίζει την 1η Μουσική Κατασκήνωση στο Συκούριο

Οι διοργανωτές της επισκέφθηκαν σήμερα την κ. Ρένα Καραλαριώτου

Την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Λάρισας για τη δημιουργία της 1ης Μουσικής Κατασκήνωσης τον Ιούλιο στο Συκούριο, ζήτησαν  κατά τη χθεσινή επίσκεψή τους στην αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου, η υπεύθυνη από πλευράς ΔΟΠΑΠΕΤ  της Μουσικής Σχολής Δήμου Τεμπών κ. Μένια Χατζηπαναγιώτου και ο ερασιτέχνης μουσικός – φίλος και υποστηρικτής της Σχολής κ. Βασ. Πράππας.

Οι κ. Χατζηπαναγιώτου και Πράππας ενημέρωσαν την κ. Καραλαριώτου για το εγχείρημα της 1ης Μουσικής Κατασκήνωσης που θα γίνει στο Συκούριο από 9 έως 15 Ιουλίου.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε:

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε εκδηλώσεις που ενισχύουν τον πολιτισμό. Παράλληλα, ενισχύουμε όλες εκείνες τις δράσεις που δείχνουν ότι η περιοχή μας μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο μίας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων, που συνδυάζουν το υψηλό επίπεδο κουλτούρας με την ανάγκη για μία άλλη στάση ζωής, κόντρα στο αρνητικό κλίμα των ημερών.

Η ιδέα για τη δημιουργία της Μουσικής Κατασκήνωσης ξεφεύγει από τα τετριμμένα και αναδεικνύει, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, μία αλλιώτικη πλευρά της περιοχής της Λάρισας. Από το Συκούριο θα μεταφέρουμε το μήνυμα ότι ο πολιτισμός δεν είναι κάτι στατικό, ούτε μεμονωμένο. Είναι στάση ζωής, πορεία ζωής, τρόπος σκέψης, τρόπος αντίληψης και συμμετοχής».

Δρώμενα της Μουσικής Κατασκήνωσης

Κατά τη διάρκεια της «Κατασκήνωσης», που θα συνδυάζει  καλοκαιρινές διακοπές και επιμόρφωση σε ένα φυσικό τοπίο ανάμεσα στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, καταξιωμένοι στο χώρο τους «δάσκαλοι» της μουσικής  θα πραγματοποιήσουν μαθήματα τόσο παραδοσιακής όσο και κλασικής μουσικής που θα απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό: από μαθητές με μουσική παιδεία μέχρι νέους αλλά και  επαγγελματίες μουσικούς.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης, θα δίνονται συναυλίες, θα πραγματοποιούνται μουσικά δρώμενα, αλλά  και διαγωνισμοί.

Πάνω απ΄ όλα όμως σκοπός των εκδηλώσεων είναι να δώσουν την ευκαιρία στους μουσικούς που θα συμμετάσχουν να «ανταμώσουν», να ανταλλάξουν απόψεις, να δημιουργήσουν μουσικά σχήματα και γενικότερα να καλλιεργηθεί μία «μουσική φιλία», ανάμεσα σε ανθρώπους από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Μάλιστα, μέσα στις προσεχείς ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία η σχετική ιστοσελίδα www.musika.sykouri.gr στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητήσουν σχετικό ενημερωτικό υλικό για τη Μουσική Κατασκήνωση.

Η Μουσική Κατασκήνωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μουσικούς οποιουδήποτε οργάνου και ηλικίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις