ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαυραγορίτης αποδείχθηκε μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας

Προσπάθησε να πουλήσει εισιτήρια των Ολυμπιακών αγώνων σε δημοσιογράφο

Τα χειρότερα τελικά γίνονται… από μέσα! ΔΟΕ και Οργανωτική Επιτροπή δίνουν μάχη για τη «μαύρη» αγορά εν όψει των Αγώνων του Λονδίνου και όπως αποδείχθηκε, ένας «δικός» τους ήταν έτοιμος να κάνει τη… ζημιά.

Δημοσιογράφος του BBC ξεσκέπασε τον γενικό γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Γκερασένκο, ο οποίος προσπάθησε να του πουλήσει εισιτήρια, προσφέροντάς του 100 «μαγικά χαρτάκια» για να τα δώσει στη «μαύρη αγορά», με την προϋπόθεση, βέβαια, να πληρωθεί σε μετρητά.

Λίγο μετά την μετάδοση του θέματος από το βρετανικό κανάλι, ο Γκερασένκο τέθηκε σε αργία από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, Σεργκέι Μπούμπκα.

«Για μας είναι μία πραγματικά δυσάρεστη κατάσταση, ειδικά για μένα ως πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής», σχολίασε μεταξύ άλλων ο «τσάρος» των αιθέρων και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ.

Η ουκρανική ομάδα επρόκειτο να λάβει 2.900 εισιτήρια για τους Αγώνες του Λονδίνου, ενώ ο πρόεδρος της οργανωτικής, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε:

«Παίρνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά. Ο χειρισμός των πωλήσεων των εισιτηρίων είναι ουσιώδης για την επιτυχία των Αγώνων. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ταχεία αντίδραση από τον Σεργκέι Μπούμπκα».

Η μη εγκεκριμένη πώληση εισιτηρίων στη Βρετανία είναι παράνομη και τιμωρείται με πρόστιμο, που φτάνει μέχρι και τις 20.000 λίρες (25.000 ευρώ).

Από την πλευρά του, πάντως, ο Γκερασένκο, διέψευσε ότι έκανε κάτι παράνομο, λέγοντας ότι ποτέ δεν σχεδίαζε να πουλήσει τα εισιτήρια στη Μεγάλη Βρετανία.

(Gazzetta.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις