ΛΑΡΙΣΑ

Διαφωνίες στη διαβούλευση για τις έδρες των ταξί

Σύσκεψη με θέμα τον καθορισμό των εδρών των ταξί εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου και με τη συμμετοχή των σωματείων ταξί της Π.Ε. Λάρισας.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι αλλαγές που επιφέρουν οι διατάξεις του άρθρου 83 του Ν. 4070/2012 που αφορούν στην έκδοση νέων αδειών ταξί και τον καθορισμό των εδρών βάσει και των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

«Εκεί που η κεντρική διοίκηση αδυνατεί να δώσει λύσεις, έρχεται η Αιρετή Περιφέρεια. Είναι μια αρμοδιότητα που πέρασε στην δικαιοδοσία μας καθώς στη Βουλή των Ελλήνων υπήρξε ασυμφωνία για το θέμα αυτό.

Ανοίγουμε λοιπόν τη συζήτηση με τους εκπροσώπους του κλάδου σε ένα ζήτημα όπου μέσα απ’ τη συνεργασία και τη συνέργεια θα επιδιώξουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Είμαστε εδώ για να βρούμε λύση που δεν θα δημιουργεί κοινωνικές, οικονομικές οι άλλες στρεβλώσεις», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι τέτοιες ανάλογες συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες ενώ στόχος είναι να καταγραφούν όλες οι απόψεις των επαγγελματιών του κλάδου.

« Εμείς έχουμε ένα σχέδιο για την όλη διαδικασία, του οποίου τις παραμέτρους εκθέσαμε στους παρευρισκομένους, σε μια διαβούλευση όμως οφείλουμε πρώτα να ακούμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους και εκείνους που γνωρίζουν τα ζητήματα αυτά από πρώτο χέρι».

Απ’ ην πλευρά της η κα Καραλαριώτου κατέστησε σαφή τη βούληση της αιρετής Περιφέρειας «να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους με στόχο υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες, ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους ιδιοκτήτες ταξί, αναβάθμιση του κύρους του επαγγέλματος και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Κατά τη συζήτηση εκείνο που έγινε αντιληπτό είναι το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των ταξί δεν έχουν μια ενιαία τοποθέτηση πάνω στο ζήτημα της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας, ενώ όλοι όσοι πήραν το λόγο εξέφρασαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους σήμερα και τις αντιξοότητες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της ρευστής οικονομικής κατάστασης.

Οι επαγγελματίες των ταξί πήραν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα να καταθέσουν τις προτάσεις τους και γραπτά ώστε να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σωματείου ταξί Λάρισας κ. Γκόνιαρης Παναγιώτης, ο  πρόεδρος των Περιφερειακών ταξί Λάρισας κ. Σαπουνάς Ιωάννης, ο πρόεδρος των ΡαδιοΤαξί κ. Σιώμος Ιωάννης, το μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Κόκκινος Ευστάθιος, μέλη των σωματείων και εκπρόσωποι των Ταξί με έδρες τη Γιάννουλη, τον Τίρναβο, τον Αμπελώνα, τα Φάρσαλα, το Αργυροπούλι , τη Ροδιά κ.α.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις