ΛΑΡΙΣΑ

Μπαράζ αγροτοδικείων στη Λάρισα καταγγέλλει η ΕΟΑΣΝΛ

«Βροχή» πέφτουν οι κλήσεις αγροτών από τη δικαιοσύνη για συμμετοχή σε παλαιότερες κινητοποιήσεις στην περιοχή της Λάρισας.

Τη σχετική καταγγελία πραγματοποιεί με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Μπαράζ δικαστικών διώξεων σε βάρος αγωνιστών της αγροτιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Εισαγγελείς παραγγέλνουν και αστυνομικές αρχές προωθούν προκαταρκτικές εξετάσεις αγροτών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις παλιότερων χρόνων.

* Από τον περασμένο Μάρτη, στέλνονται κλήσεις για προανάκριση που αφορούν στη συγκέντρωση κτηνοτρόφων, στις 14 Δεκέμβρη 2011, στα διόδια Μοσχοχωρίου, που έγινε στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ. Ανάμεσα στους κληθέντες είναι ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο Γ. Λαμπρούλης, δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων, οι Γ. Νταφούλης και Θ. Σερδένης, πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι κι άλλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Η κλήση τους έγινε με βάση καταγραφή αριθμών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων που έκαναν αστυνομικά όργανα στο χώρο των διοδίων.

* Αυτές τις μέρες, τηλεφωνικές προσκλήσεις να πάνε για προανάκριση στην αστυνομία δέχονται αγρότες που συμμετείχαν στη μεγάλη πανθεσσαλική κινητοποίηση, με εκατοντάδες τρακτέρ, που πραγματοποιήθηκε, στις αρχές του 2010, στον κόμβο της Νίκαιας, επί της εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Κι εδώ οι κλήσεις γίνονται με βάση την καταγραφή από αστυνομικούς αριθμών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων.

* Στις 11 Ιούνη 2012 δικάζονται, στη Λάρισα, αγρότες και κτηνοτρόφοι που πήραν μέρος στην κινητοποίηση με αγροτικά αυτοκίνητα και ΙΧ, στα Τέμπη, στο τέλος του 2008.

Να σημειώσουμε ότι, στο ίδιο διάστημα, στην περιοχή μας, έχουμε και μπαράζ δικαστικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τη συμμετοχή τους σε συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων και γενικότερα στην πάλη για εργατικά – λαϊκά προβλήματα, όπως τα χαράτσια στα διόδια, της εφορίας κλπ.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, μπροστά σε μια προωθούμενη επιχείρηση ποινικοποίησης των διεκδικητικών αγώνων, που στόχο έχει την τρομοκράτηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, των εργαζομένων, του λαού.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την επιχείρηση και δηλώνουμε πως οι αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών δεν θα σταματήσουν με την αστυνομική βία και τις δικαστικές διώξεις.

Θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, όχι μόνο επειδή τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς παραμένουν, πολλαπλασιάζονται και οξύνονται, αλλά και διότι αυτοί οι αγώνες δίνουν διέξοδο, ανοίγουν προοπτική διασφάλισης μέλλοντος για τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, που συνθλίβονται στις μυλόπετρες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), της ΕΕ και των αντιαγροτικών – αντιλαϊκών μέτρων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η πάλη για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, έξω από τα δόκανα της ΕΕ και για την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού μας, αποτελεί όρο επιβίωσης για την μικρομεσαία αγροτιά της Ελλάδας.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας καλεί τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας να συσπειρωθεί στους αγροτικούς συλλόγους, να τους μαζικοποιήσει και να τους δυναμώσει, για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις