ΑΡΘΡΑ

Και με τον ίδιο το Θεό να συναντηθείς Βαγγέλη…

Δεν έχουμε μπει ακόμη στο «κυρίως μενού» της προεκλογικής περιόδου, όμως έκαστος στα κόμματα κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει σε πρώτη φάση τις εντυπώσεις.

Ενδεικτικό το παράδειγμα στο ΠΑΣΟΚ, όπου η εικόνα διάλυσης που αποτυπώνεται όχι μόνον στις δημοσκοπήσεις αλλά και στον πάλαι ποτέ σκληρό κομματικό μηχανισμό ανησυχεί ιδιαιτέρως τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Αυτό όμως που κυριολεκτικά τον… πεθαίνει, είναι το να αισθάνεται πως χάνει τον συμπρωταγωνιστικό ρόλο στην εξουσία, τον οποίο έχει αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν είναι δα και λίγο…. Να φλερτάρεις με τα μονοψήφια νούμερα στις μετρήσεις και να μην ασχολείται κανείς μαζί σου, ούτε καν ο Αντώνης Σαμαράς!

Έτσι, ο Βαγγέλης άδραξε την ευκαιρία και μπήκε στο αεροπλάνο στη Γαλλία για μία «ιδιωτική συζήτηση» με τον Φρανσουά Ολάντ.

Να δείξει δηλαδή ότι ο ίδιος διαθέτει το κύρος να «συνομιλεί» με κορυφαίους ηγέτες – κάτι που όμως δε διαθέτει ο «άτακτος, νεαρός, αφελής και επικίνδυνος» Αλέξης Τσίπρας που «έφαγε πόρτα» από τη Γαλλική προεδρία».

Η χαρά του που κατάφερε να μιλήσει και να δει από κοντά τον Ολάντ δεν κρυβότανε στις δηλώσεις του όπου έσπευσε να πει ότι «μιλά εξ’ ονόματος του ελληνικού λαού». Διόρθωση Βαγγέλη: μιλάς εξ’ ονόματος του 13% του ελληνικού λαού σύμφωνα με τις φρεσκότατες εθνικές εκλογές.

Προφανώς ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τυφλωμένος από το μεθύσι της εξουσίας, μπορεί να κατανοήσει ότι στο εσωτερικό της χώρας επικρατεί τέτοιο κλίμα αγανάκτησης και απόγνωσης, που… αφόδευσε η φοράς εις το αλώνι για το αν ο ίδιος συναντήθηκε με τον Ολάντ.

Οι πολίτες αισθάνονται ότι πλησιάζει ο νέος Αρμαγεδδών με ομοβροντία από περικοπές, ΕΤΑΚ, χαράτσια, έκτακτες εισφορές και τέλη επιτηδεύματος.

Ζητούν ελάφρυνση του βάρους που σηκώνουν στο Γολγοθά και ενδιαφέρονται για το πώς θα επιβιώσουν και την επόμενη ημέρα.

Δώσε λοιπόν προτάσεις ανάρρωσης από την εθνική κατάθλιψη και άσε τα επικοινωνιακά τερτίπια αξιότιμε πρόεδρε του τρίτου κόμματος.

Εξήγησε τι συνέβη και τα «πρωτογενή πλεονάσματα» που έταζες για την «Άνοιξη του 2012» όταν εξήγγειλες το βαρύτατο χαράτσι πέρυσι το Φθινόπωρο, έμειναν έπεα πτερόεντα.

Διαφορετικά, και με τον ίδιο το Θεό να συναντηθείς, κανείς δε θα ασχοληθεί μαζί σου.

Απόστολος Ράιδος / a.raidos@yahoo.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις