ΚΟΣΜΟΣ

Η Audi παρουσίασε ηλεκτρικό ποδήλατο

Φαίνεται ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν για τα καλά στα ηλεκτρικά ποδήλατα. Μετά τη Daimler και το ηλεκτρικό ποδήλατο Smart, ήρθε η σειρά της Audi να παρουσιάσει το δικό της μοντέλο.

Πρόκειται για το ηλεκτρικό ποδήλατο Wörthersee που μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 80 χιλιομέτρων ανά ώρα. Με σκελετό από ανθρακονήματα, το Wörthersee έχει σκελετό βάρους μόλις 1,6 κιλών -το συνολικό ανέρχεται με τα διάφορα εξαρτήματα ανέρχεται σε 26 κιλά- και είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρικό κινητήρα 2,3 kW.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο της Audi έχει οθόνη αφής μέσω της οποία ελέγχεται ο τύπος ποδηλασίας.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται τα παρακάτω προγράμματα:
-Pure: ο ποδηλάτης κινεί το ποδήλατο μόνο με τα πεντάλ,
-Pedelec: η κίνηση των πεντάλ ενισχύεται από τον ηλεκτρικό κινητήρα
-eGrip: η κίνηση του ποδηλάτου γίνεται αποκλειστικά από τον κινητήρας όταν ο αναβάτης έχει κουραστεί
-Wheelie: η ισχύς ελέγχεται ηλεκτρονικά ώστε να βοηθήσει τον αναβάτη όταν εκείνος κινείται με τη μπροστινή ρόδα στον αέρα, κοινώς κάνει “σούζα”.

Το πρόγραμμα Wheelie χωρίζεται σε δύο “υπολειτουργίες” την «Power Wheelie» για τους “ερασιτέχνες” και την «Balanced Wheelie» για τους “έμπειρους”. Το Wheelie διατηρεί ηλεκτρονικά την ισορροπία καθώς ο αναβάτης μετατοπίζει το βάρος του προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Το ποδήλατο της Audi φέρει μπαταρία ιόντων λιθίου 530 Wh, αυτονομίας 2,5 ωρών.

prionokordela.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις