ΛΑΡΙΣΑ

«Διαμορφώνεται ένα επικίνδυνο δίπολο στο πολιτικό σκηνικό»

Η Εισήγηση της Ν.Ε. Λάρισας της ΔΗΜΑΡ στην αποψινή γενική προεκλογική συνέλευση του κόμματος

Την εκτίμηση ότι ο λαός θα πρέπει με την ψήφο του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου να αποτρέψει ένα επικίνδυνο πολιτικό σκηνικό που φαίνεται ότι διαμορφώνεται, εξέφρασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας της ΔΗΜΑΡ με την εισήγησή της στην αποψινή γενική συνέλευση των μελών και φίλων του κόμματος.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, «από τη μια έχουμε τη Νέα Δημοκρατία, να προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τη «δεξιά πολυκατοικία», για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας Αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά, κι από την άλλη έχουμε μια  λαϊκίστικη και ανεύθυνη Αριστερά, που διακηρύσσει την μονομερή καταγγελία του μνημονίου και διαγραφή του χρέους, που ανοιχτά ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή.

Εδώ, φυσικά, θα πρέπει να τονισθεί ο αντιφατικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται με δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα: ενώ ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για καταγγελία του μνημονίου, ένα άλλο κομμάτι μιλά για επαναδιαπραγμάτευση και επανεξέτασή του.

Απέναντι σ’ αυτούς τους δύο πόλους πρέπει να ορθώσουμε τον τρίτο πόλο του δημοκρατικού σοσιαλισμού,  αριστερού, ευρωπαϊκού και βαθειά μεταρρυθμιστικού. Ο δρόμος του αριστερού ευρωπαϊσμού και  της πολιτικής οικολογίας.

Οι επιθέσεις φιλίας και κατανόησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως στόχο να υποβαθμίσουν και να περιθωριοποιήσουν την πολιτική πρόταση της ΔΗΜΑΡ, διαμορφώνοντας την πεποίθηση στο εκλογικό σώμα, ότι κινούμαστε περίπου σε παρόμοια πολιτική τροχιά, με στόχο, δηλαδή, μια κυβέρνηση της Αριστεράς, της καταγγελίας και της θολής ευρωπαϊκής προοπτικής. Ανάμεσα στους δύο πόλους της Δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ, που με τις πολιτικές τους οδηγούν στην καταστροφή της χώρας, αναδεικνύεται ο υπεύθυνος κι επεξεργασμένος πολιτικός λόγος της ΔΗΜΑΡ, που πρέπει να προωθηθεί με τις προγραμματικές μας θέσεις στην κοινωνία.

Ο χώρος της δημοκρατικής, προοδευτικής και σοσιαλιστικής παράταξης θα συγκροτηθεί σε νέα βάση με αξιόπιστα πρόσωπα. Καλούμε όλους τους πολίτες που εμφορούνται από τις ιδέες του αριστερού ευρωπαϊσμού, που πιστεύουν στην ανάγκη προοδευτικών μεταρρυθμίσεων να έρθουν δίπλα μας».

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο περιθώριο της συνέλευσης, αποφασίστηκε ο τρόπος της νέας προεκλογικής εκστρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Λάρισας, ορίστηκε εκλογική επιτροπή, ενώ καταρτίστηκε εκ νέου το ψηφοδέλτιο του κόμματος, το οποίο όπως αναμενόταν περιλαμβάνει τους 11 υποψηφίους που απάρτιζαν και το ψηφοδέλτιο στο νομό για τις εκλογές της 6 Μαίου, με τη σειρά όμως των ψήφων που έλαβαν, δηλαδή με επικεφαλής τον Θωμά Ψύρρα.

Αναλυτικά, το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στη Λάρισα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου έχει ως εξής :

Ψύρρας Θωμάς

Αποστολίδης Γιώργος

Κασσάρου Χρυσάνθη

Μίγας Γιώργος

Καραφέριας Στέλιος

Μπουρνόβα Ευγενία

Φασούλας Γιάννης

Γρηγορίου Στέλιος

Δεληγιάννης Κώστας

Μιχαήλ Εύη

Δεληγιαννίδου Αναστασία

(Ρεπορτάζ / Φωτογραφία : Μενέλαος Κατσαμπέλας)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις