Τεστ ζωγραφικής «προβλέπει» το εγκεφαλικό!

Δημοσιεύθηκε στις: 21 Μάϊου 2012, 08:49

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει το παραμικρό σύμπτωμα …

Μπορεί μέχρι σήμερα η εξέταση των πιθανοτήτων να χτυπηθεί κάποιος από εγκεφαλικό να γινόταν μόνο από τις συνηθισμένες ιατρικές εξετάσεις, ωστόσο, βάσει μιας νέας μελέτης, αυτό μπορεί να εξακριβωθεί και με ένα απλό τεστ… ζωγραφικής!

Όπως γράφει το mensguide.gr, το τεστ έχει ως εξής:

Ο… εξεταζόμενος άνδρας, καλείται να ενώσει σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα τις τελίτσες, αριθμητικά σημεία. Αυτό είναι όλο, τόσο απλό… Και μόλις ολοκληρωθεί το τεστ, θα μπορούν να ξέρουν εάν τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου τους έχουν υποστεί βλάβες και άρα κινδυνεύουν να χτυπηθούν από εγκεφαλικό.

Μάλιστα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι με το συγκεκριμένο τεστ είναι δυνατόν να διαπιστωθεί κατά πόσο ο «εξεταζόμενος» άνδρας διατρέχει τον κίνδυνο να χτυπηθεί από εγκεφαλικό, ακόμη και αν δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα για κάτι τέτοιο, καθώς και ότι υπογραμμίζονται αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο μικρές αλλά όχι ασήμαντες αλλαγές που γίνονται στον εγκέφαλο και μπορεί σταδιακά να εξελιχθούν σε κάτι μεγαλύτερο, που θα προκαλέσει το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Βέβαια, οι έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη, και οι επιστήμονες θα μπορέσουν να δώσουν την τελική απάντηση για το κατά πόσο αυτό το τεστ μπορεί να λειτουργήσει με απόλυτη επιτυχία, μόλις μπορέσουν να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία, μιας και κατανοούν ότι μπορεί κάποιος να είναι απλά… ατάλαντος ή και ατσούμπαλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ