Συναυλία της Μικτής Χορωδίας του ΔΩΛ

Δημοσιεύθηκε στις: 21 Μάϊου 2012, 13:12

Το Σάββατο 26 Μαίου στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου

 

Την ετήσια συναυλία της δίνει η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, το Σάββατο 26 Μαΐου και ώρα 8:30 μ. μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ.

 

Η Χορωδία θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, απάνθισμα σημαντικών έργων της χορωδιακής μουσικής φιλολογίας. Ειδικότερα, στο Α’ μέρος του προγράμματoς θα παρουσιαστούν των: Αl. Scarlatti, G. Gasparini, W. A. Mozart, R. Schumann, A. Dvořak και J. Brahms, ενώ το Β’ μέρος περιλαμβάνει έργα των: Γιάννη Τσανακά, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Ελένης Καραΐνδρου, John Lennon, Gilbert Becaud, Νέγρικα spirituals κ.α. Στο πιάνο συνοδεύει η Ιωάννα Σιοπούδη. Διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης.

 

Η συναυλία αφιερώνεται στη μνήμη του μαέστρου ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΝΑΚΑ καθώς φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας.

 

Ο Γιάννης Τσανακάς διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής του Δ.Ω.Λ. και Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων του, αφιερώνοντας τη ζωή του στην καλλιτεχνική ανέλιξη της πόλης μας, μέσα από την ανάπτυξη και προαγωγή της Μουσικής της Παιδείας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ