Ο Μπόνο έγινε ο πλουσιότερος μουσικός στον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε στις: 20 Μαΐου 2012, 10:47

Εκμεταλλεύεται σήμερα την έγκαιρη επένδυσή του σε μετοχές του Facebook

Κατά 16 δισεκατομμύρια δολάρια έγινε πλουσιότερο το Facebook μετά την είσοδό του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενώ παράλληλα ο τραγουδιστής των U2, Μπόνο, γίνεται πλουσιότερος κατά ενάμιση δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο λόγος; Το 2009, ο δημοφιλής Ιρλανδός μουσικός αγόρασε το 2,3% των μετοχών του Facebook, μέσω της επενδυτικής εταιρείας του, Ελεβέισιον Πάρτνερς, έναντι 90 εκατ. δολαρίων.

Με τη δημόσια εγγραφή του Facebook, οι μετοχές αυτές αποκτούν πλέον αξία 1.5 δισ. δολάρια με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites να χαρακτηρίσουν τον Μπόνο τον πλουσιότερο εν ζωή μουσικό, ξεπερνώντας τον μέχρι πρότινος πλουσιότερο μουσικό θρύλο, Πωλ Μακάρτνει, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 1.05 δισ. δολάρια.

Ο ίδιος ο Μπόνο αμφισβητεί το συμπέρασμα ότι είναι πλέον ο πλουσιότερος μουσικός στον κόσμο, παραδέχεται όμως ότι η εταιρεία του έχει επενδύσει το συγκεκριμένο ποσό σε μετοχές του Facebook, για λογαριασμό άλλων επενδυτών και όχι με δικά του χρήματα και πρόσθεσε ότι η περιουσία των Beatles είναι «άφταστη» από όλους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ