Ομογενής Δήμαρχος στην Αυστραλία φορολογεί … το λίπος!

Δημοσιεύθηκε στις: 18 Μαΐου 2012, 10:53

Ανακάλυψε τρόπο να αυξήσει κατά 400 % τουλάχιστο τα δημοτικά τέλη …

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να αυξήσει τα έσοδα του δήμου έως και 400% εξετάζει ο Έλληνας ομογενής δήμαρχος της πόλης Ντάρεμπιν της Αυστραλίας, Στιβ Τσίτας: Θα φορολογήσει το… λίπος!

Η πρωτοποριακή πρόταση που ανήκει σε ένα από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, του οποίου ηγείται ο έλληνας ομογενής δήμαρχος, περιλαμβάνει την αύξηση των δημοτικών τελών σε εστιατόρια φαστφουντ, τα οποία σερβίρουν τους πελάτες τους φαγητά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος.

Μπορεί, βέβαια, σαν πρόταση να μην χαροποιεί καθόλου τους ιδιοκτήτες των φάστφουντ στην περιοχή Ντάρεμπιν οι οποίοι θα δουν τα δημοτικά τους τέλη να αυξάνονται έως και 400%, ωστόσο αν τελικά η πρόταση υλοποιηθεί θα φέρει… πολύ χρήμα στα δημοτικά ταμεία.

Και επειδή η πρόταση είναι ολοκληρωμένη και… πλήρως στοχευμένη, τα έσοδα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της δεν θα χρησιμοποιηθούν όπου και όπου αλλά για έναν πολύ ειδικό σκοπό που δεν είναι άλλος από τη χρηματοδότηση του προγράμματος για την καταπολέμηση του διαβήτη αλλά και προγραμμάτων πληροφόρησης των πολιτών για το πόσο ανθυγιεινές και βλαβερές για την υγεία είναι οι τροφές που προσφέρουν αυτά τα φάστφουντ.

(iefimerida.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ