Οικολογική κακοποίηση στη λίμνη Αργυροπουλίου

Δημοσιεύθηκε στις: 18 Μάϊου 2012, 18:36

Ένας από τους τελευταίους υδροβιότοπους της Θεσσαλίας, η λίμνη Αργυροπουλίου στην περιοχή του Τυρνάβου έπεσε «θύμα» οικολογικής κακοποίησης από αγνώστους, οι οποίοι βάλθηκαν να την αποψιλώσουν από τα δένδρα που βρίσκονται στις όχθες της, επιδιδόμενοι σε παράνομη υλοτόμηση.

Αιωνόβια δένδρα έπεσαν στον βωμό του κέρδους ενώ το σκηνικό κακοποίησης του περιβάλλοντος συμπλήρωσαν και σωροί σκουπιδιών που πεταχτήκαν κατά μήκος της όχθης .

Μία αιωνόβια ιτιά , προφανώς δεν πήρε την σωστή…κλίση, και έπεσε μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να την ανασύρουν από την λίμνη οι δράστες και έμεινε εκεί. Αποτέλεσμα ήταν λόγω του μεγέθους της να προκαλέσει πρόβλημα στην ροή του νερού και να δημιουργηθούν στάσιμα νερά με ευρύτερες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής.

Προκειμένου να ανασυρθεί χρειάστηκε να επιστρατευτούν μέλη του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λάρισας, ενώ στην επιχείρηση έλαβαν μέρος ακόμη και αυτοδύτες, οι οποίοι, χρειάστηκε να μπουν στη λίμνη για να ανασυρθεί το δέντρο. Η επιχείρηση έγινε σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές του Δήμου Τυρνάβου και το τοπικό συμβούλιο Αργυροπουλίου ενώ ακολούθησε και καθαρισμός περιμετρικά της όχθης από τα σκουπίδια

Όπως αναφέρθηκε, τα δέντρα που έκοψαν οι άγνωστοι από τις όχθες της λίμνης ήταν μεγάλα πλατάνια και ιτιές, που επέζησαν πάνω από αιώνα.

express.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ