Με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Θεσσαλών ο Αγοραστός

Δημοσιεύθηκε στις: 18 Μάϊου 2012, 20:02

Την βούλησή των Ελλήνων της διασποράς να στηρίξουν τον τόπο τους εξέφρασε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γεώργιος Πουρνάρας στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στην έδρα της Περιφέρειας.

Βούληση της Ομοσπονδίας είναι μια σειρά από πρωτοβουλίες της ομοσπονδίας που στόχο θα έχουν την ενδυνάμωση των δεσμών των Θεσσαλών απ’ όλο τον κόσμο με τον τόπο τους.

«Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για την χώρα ο ελληνισμός της διασποράς καλείται να στηρίξει την πατρίδα με κάθε πρόσφορο τρόπο. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει και κατά το παρελθόν ότι στα δύσκολα ενώνονται και τα καταφέρνουν» ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Όπως έγινε γνωστό η Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεσσαλών διοργανώνει την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Βόλο ένα Αντάμωμα Θεσσαλών και Θεσσαλικού Παραδοσιακού Χορού. Η εκδήλωση θα είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Ειδικών Παιδιών – Ατόμων Ν. Μαγνησίας «Άσπρες Πεταλούδες».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής, ενώ τραγουδιστικά τη βραδιά θα πλαισιώσει ο γνωστός καρδιτσιώτης καλλιτέχνης Αντώνης Κυρίτσης.

Την εκδήλωση στηρίζουν ακόμη ο Σύλλογος Θεσσαλών του Μόντρεαλ «Ρήγας Φεραίος», ο Σύλλογος Θεσσαλών Νέας Υόρκης «Ασκληπιός», η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων του Οντάριο, ενώ τον συντονισμό της προσπάθειας έχει η γεν. γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας Θεσσαλών κα Μαρία Μπακλαβά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ