Ψηφίστε για τη γρήγορη ανάρρωση της Δημοκρατίας μας

Δημοσιεύθηκε στις: 5 Μάϊου 2012, 09:00

Νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο διακύβευμα των αυριανών εκλογών

Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε χθες, σήμερα ο κουρνιαχτός κατακάθεται, η απαραίτητη ξεκούραση φέρνει καθαρότερο μυαλό κι ενδεχομένως βοηθήσει πολλούς να καταλήξουν οριστικά στην επιλογή τους ενόψει της αυριανής προσέλευσης στην κάλπη.

Ετσι κι αλλιώς, πρόκειται για μία εκλογική αναμέτρηση που γίνεται με καθυστέρηση τουλάχιστο 8 μηνών αφενός και αφετέρου με εντελώς παγιωμένα τα όποια προγράμματα και τις θέσεις παλιότερων και νεώτερων κομμάτων.

Αρκετά τρομοκρατήθηκαν οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να αποδεχθούν με μισή καρδιά τον ορυμαγδό των σκληρών μέτρων που εδώ και δύο χρόνια τους έχουν γονατίσει! Η κοινή λογική λέει ότι ο καθένας πλέον μπορεί να έχει σχηματίσει εικόνα της κατάστασης και αναλόγως να «μαυρίσει» ή να επιβραβεύσει κόμματα και υποψηφίους …

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο το οποίο όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν στη Δημοκρατία και στα ιδανικά και τις αρχές που το πολίτευμα αυτό επιτάσσει, οφείλουν να το εξετάσουν πολύ, μα πάρα πολύ σοβαρά!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μια σειρά δημοκρατικών βεβαιοτήτων δεκαετιών, βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθίστανται μετά από συγκεκριμένες ενέργειες, συγκεκριμένων ατόμων, συγκεκριμένων κομμάτων, παντελώς ανενεργές!

Αντισυνταγματικές πρακτικές, φασίζουσας νοοτροπίας προεκλογικές εξαγγελίες, ανεξέλεγκτη καταπάτηση αρχών που καμία άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση – του χώρου δηλαδή από τον οποίο κανείς σωτήρας μας δεν θέλει να φύγουμε – δεν έχει τολμήσει να διαπράξει.

Καταγράφω απλά τη δημοσιοποίηση ονομάτων και φωτογραφιών οροθετικών ιερόδουλων, ξέχωρα από κάθε έννοια σεβασμού βασικών αρχών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επειδή λοιπόν η εκλογική διαδικασία είναι μια πολύ σοβαρή ενέργεια σε ένα – ακόμα – δημοκρατικό καθεστώς και δεν γίνεται όσο συχνά η επικαιρότητα θα επέβαλλε, πιστεύω ότι με την ψήφο μας αύριο, οφείλουμε να θέσουμε τα θεμέλια για την ταχύτερη ανάρρωση της φρικτά τραυματισμένης Δημοκρατίας μας …

Μενέλαος Κατσαμπέλας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ