ΛΑΡΙΣΑ

Η ομιλία του γραμματέα της ΚΝΕ στη Λάρισα – ΦΩΤΟ

Στην ομιλία του ο Νίκος Αμπατιέλος,  Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ όπου κι αν δρουν, είμαστε περήφανοι γιατί φτάνουμε στο 2018 να γιορτάσουμε τα 100χρονα του ηρωικού ΚΚΕ.

Συμπληρώνονται, επίσης, 50 χρόνια από το 1968, όταν μέσα στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας με απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ιδρύθηκε η ΚΝΕ.

Βαδίζουμε στον εορτασμό αυτών των μεγάλων επετείων με αγωνιστική αισιοδοξία. Μελετάμε την ιστορία του επαναστατικού εργατικού κινήματος τη μεγάλη προσφορά του ΚΚΕ.

Η αντοχή του, οι αγωνιστικές παραδόσεις είναι όπλο στις σημερινές συνθήκες.

Αυτό μαρτυρά ακόμα και το σύνθημα που επιλέξατε για τη σημερινή σας εκδήλωση, ο στίχος «ο Κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου» που προέρχεται από το ποίημα του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Τη στιγμή που οι αστοί μιλούσαν για το τέλος της ιστορίας πανηγυρίζοντας για την ανατροπή του σοσιαλισμού, την περίοδο που οι πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ δρούσαν για τη διάλυση του ΚΚΕ, το Κόμμα άντεξε, ακλόνητο στην επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού λενινισμού, με σταθερό προορισμό «στις λεωφόρους του μέλλοντος», τον αγώνα για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Κάποιοι μπορεί να ντρέπονται για το από πού κρατάει η σκούφια τους, αλλά εμείς η Κομμουνιστική Νεολαία είμαστε περήφανοι για τις ρίζες μας.

Με αίσθημα ευθύνης για αυτήν την ξεχωριστή επέτειο θέτουμε φιλόδοξους στόχους, οργανώνουμε την παρέμβασή μας για να φτάσουμε στα τέλη του 2018 έχοντας ανεβάσει το μπόι της Οργάνωσης μας, έχοντας κερδίσει με τη δράση μας και την παρέμβαση μας χιλιάδες νέους και νέες, μαθητές, φοιτητές, νέους εργάτες κι αγρότες.

Αξιοποιούμε την επεξεργασμένη στρατηγική του Κόμματος μας που είναι καταστάλαγμα της 100χρονης ηρωικής πορείας του ΚΚΕ, που μας δίνει υπεροχή γιατί ακριβώς απαντά στο ερώτημα αν υπάρχει λύση απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα, αν μπορεί να αλλάξει αυτή και πώς.

Απαντάμε κατηγορηματικά:

Υπάρχει λύση και αυτή βρίσκεται έξω από τα όρια αυτού του συστήματος. Με δυνατό ΚΚΕ, δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία ανοίγουμε το δρόμο για την ανατροπή!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις