ΛΑΡΙΣΑ

Με λαμπρότητα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Άγιο Αχίλλιο

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην Λάρισα την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά κι ευλογημένα, χριστιανικά και ορθόδοξα στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, επικαλέσθηκε την χάρη των Αγίων μας και ιδιαίτερα του εορταζομένου Αγίου Ρηγίνου, επισκόπου Σκοπέλου, του θαυματουργού, του και ομαίμονος του Πολιούχου μας Αγίου Αχιλλίου, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον λόγιο Αγιορείτη Ιερομόναχο, π. Αρτέμιο Γρηγοριάτη για την παρουσία του 63.στην Λάρισα την μεγάλη αυτή ημέρα της πίστεώς μας.

Ο π. Αρτέμιος με την σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο για την αγάπη του και ομίλησε πολύ εμπεριστατωμένα αλλά και ιδιαίτερα ωφέλιμα για τους πιστούς χριστιανούς περί της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας και περί της τιμής των ιερών εικόνων, κάνοντας πολλές αναφορές σε θαυμαστές διηγήσεις αγίων γερόντων του αγίου Όρους. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος προέστη της τελεσθείσης ιεράς λιτανείας των αγίων εικόνων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις