ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Να κάνουμε την επανάσταση του «ορθού λόγου»

«Σήμερα γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ένα ιστορικό και κομβικής σημασίας γεγονός για την ενότητα της Εκκλησίας και του Γένους μας και την αποκρυστάλλωση της ορθόδοξης πίστης.

Η σημερινή εορτή δείχνει τον δρόμο προς την ενότητα του λαού μας, την αντίσταση και την αποκατάσταση.

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την επανάσταση του Ορθού Λόγου και να εξουδετερώσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις, που επιδιώκουν την αποδόμηση του Έθνους μας, στοχοποιώντας την παράδοση, τον πολιτισμό και τις αξίες μας, θέλοντας να επιβάλλουν τις δικές τους ιδέες και τα δικά τους πρότυπα ζωής».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, από την Τσαριτσάνη όπου μετέβη για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας αλλά και τις εκδηλώσεις μνήμης του Διδασκάλου του Γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του “ εξ Οικονόμων”.

Ο κ. Κέλλας, ο οποίος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, επεσήμανε ακόμη:

«Η αναστήλωση των εικόνων και η αποκατάσταση της Εκκλησίας μας δεν ήταν νίκη των εικονολατρών αλλά ο θρίαμβος των δυνάμεων του ορθολογισμού κατά του σκοταδισμού, των προκαταλήψεων και των ιδεοληψιών, που θέλησαν κάποιοι να επιβάλουν δια της βίας, προς τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα με τη συμπαράσταση της Εκκλησίας μας, καλούμαστε να απαλλάξουμε την κοινωνία μας από τη σύγχρονη προσπάθεια οπισθοδρόμησης και από τη μισαλλοδοξία, που διογκώνονται και διευρύνονται διαρκώς μέσω ενός εντεινόμενου κρατικού ολοκληρωτισμού με αριστερό προσωπείο».

Αναφορικά με την προσφορά του Μεγάλου Διδασκάλου του Γένους, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε:

«Σήμερα τιμούμε έναν δεινό ιεροκήρυκα, σοφό κληρικό και ρήτορα που τίμησε τον Χριστό και την Ελλάδα και ο οποίος διακρίθηκε κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης για το θάρρος, την παρρησία και τη φιλομάθειά του.

Χρωστάμε πολλά στον Κωνσταντίνο Οικονόμου του “εξ Οικονόμων”, οποίος “ταξίδεψε” την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη, με μοναδικό οδηγό την αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Επισκόπου των Ρωγών Ιωσήφ, συνεχάρη θερμά τον γλύπτη Ιωάννη Παπαδόπουλο, αλλά και την Πολυξένη Χατζηλέλεκα, που μέσα από την τιμητική δωρεά του γλυπτού στη μνήμη των γονιών της,  αφήνει στην Τσαριτσάνη σπουδαία ιστορική κληρονομιά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις