ΛΑΡΙΣΑ

Για στοχοποίηση και συκοφάντηση κάνουν λόγο οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Αναλυτικά, στην σχετική ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ, αναφέρονται τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, μετά τις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το ΠΥΣΔΕ Λάρισας, είναι σε εξέλιξη διοικητικές και δικαστικές παρεμβάσεις, που αφορούν τεχνικές και λειτουργικές πλευρές της διαδικασίας του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Λάρισας.

Η κατάσταση αυτή πήρε μεγάλες διαστάσεις από την επερώτηση Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, τις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων και δημοσιεύματα συνδικαλιστών στον τοπικό τύπο.

Επειδή η στοχοποίηση και η συκοφάντηση των ΣΥΝΕΚ έχει πάρει διαστάσεις οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

α. Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ έχουν δώσει μεγάλους αγώνες προασπίζοντας από θέσεις αρχής τη δημοκρατική λειτουργία, τη συλλογικότητα και την αυτονομία των συνδικάτων από διοίκηση, κόμματα και κυβέρνηση.

β. Δόθηκε μεγάλος αγώνας ώστε στο σύστημα επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων να έχει αποφασιστικό ρόλο η θέση του Συλλόγου διδασκόντων.

γ. Αγωνιζόμαστε πάντα για τη δημιουργία συνθηκών διαφάνειας, αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, και σε κάθε περίπτωση είμαστε κάθετα αντίθετοι σε φαινόμενα παραγοντισμού και αναπαραγωγής πελατειακών σχέσεων.

δ. Είναι προφανές ότι την τελική ευθύνη της τακτικής των ΣΥΝΕΚ και των συνδικαλιστικών στελεχών τους την έχουν τα συλλογικά όργανα λειτουργίας της παράταξης (ολομέλεια μελών τοπικά και η Γραμματεία της παράταξης)

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις