ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis – Έσπασαν τζαμαρίες, πέταξαν μπογιές

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, μέλη του Ρουβίκωνα.

Χρησιμοποιώντας μια βαριοπούλα, οι δράστες έσπασαν την πύλη και μετά πέρασαν την κεντρική είσοδο και προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες. Στη συνέχεια, πέταξαν τη βαριοπούλα και έφυγαν.

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση, που καταφέρεται κατά της Novartis και η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia- ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Η Novartis είναι η κορυφή του παγόβουνου που έγινε ορατή αυτή τη περίοδο καθώς ξεκόπηκε από τον παγετώνα και μας πλησίασε. Πριν από αυτήν πρωταγωνιστές στη αλυσίδα των σκανδάλων ήταν άλλες εταιρίες και πρόσωπα και ακόμη περισσότερες θα ακολουθήσουν, όσο το σύστημα που βασίζεται στο εμπόρευμα στο κέρδος, την κατανάλωση και στην εκμετάλλευση μακροημερεύει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Όσον αφορά στα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες” σημειώνει ο Ρουβίκωνας και καταλήγει με μια προειδοποίηση: «Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις