ΛΑΡΙΣΑ

Υπό την αιγίδα της NASA το 2o Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής στον Όλυμπο

Στον θεσσαλικό Όλυμπο με επίκεντρο το πανέμορφο χωριό του Κοκκινοπηλού θα πραγματοποιηθεί και φέτος τoν Ιούνιο το 2o Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Αυτή τη φορά το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΝASA space Greece και του Οργανισμού «Βιομιμητισμός Ελλάδος Έρευνα και Καινοτομία», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του δήμου Ελασσόνας και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Για την διοργάνωση του Φεστιβάλ συζήτησαν σε πρόσφατη συνάντησή τους ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής με την εκπρόσωπο της ΝASA space Greece και του Οργανισμού «Βιομιμητισμός Ελλάδος Έρευνα και Καινοτομία», κ. Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι περισσότεροι από 100 μαθητές-εισηγητές, προσκεκλημένοι καθηγητές από σχολεία, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, μιλήσανε για την αστρονομία, την αστροφυσική και το διάστημα, και οι συμμετέχοντες ξεπεράσανε τους τετρακόσιους.

Στον ορεινό οικισμό Κοκκινοπηλός στην Ελασσόνα, σε υψόμετρο 1.160 οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για το διάστημα και θα ανιχνεύσουν το απέραντο Σύμπαν. Ταυτόχρονα θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει και σύνδεση με τον διεθνή διαστημικό σταθμό σε πραγματικό χρόνο και να μεταφερθεί η γνώση και οι εμπειρίες από τον διαστημικό σταθμό.

Στο πλαίσιο των δράσεων στον Όλυμπο, θα γίνουν ακόμη εργαστήρια αστρονομίας, περιήγηση – ορειβασία και θεματική ξενάγηση στο βουνό, έκθεση στεροσκοπικών φωτογραφιών του διαστήματος και παρατήρηση με τηλεσκόπια στους πρόποδες του Ολύμπου, που διοργανώνεται με τη στήριξη της Αστρονομικής Εταιρίας Λάρισας.

Η εθνική εκπρόσωπος της διοργάνωσης του ΝΑΣΑ space της Ελλάδος και ταυτόχρονα ιδρύτρια του Βιομιμητισμού Ελλάδος Έρευνα και Καινοτομία Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου υποστήριξε πώς είναι σημαντικό να αφυπνίσουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας για την γνώση του διαστήματος και διαστημικών τεχνολογιών.

Ο π. αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Παιδής, από την πλευρά του τόνισε πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει αυτήν την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή», σημειώνοντας πως «θα γίνει προσπάθεια το φεστιβάλ να γίνει θεσμός». Χαρακτήρισε την περιοχή του Κοκκινοπηλού και ευρύτερα του θεσσαλικού Ολύμπου «ιδανική για την διοργάνωση τέτοιων ημερίδων» και κάλεσε τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της περιοχής «να αγκαλιάσουν όπως και πέρυσι το Φεστιβάλ και να υποδεχθούν με θέρμη τους φιλοξενούμενους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις