ΛΑΡΙΣΑ

Πλήθος Λαρισαίων στον Άγιο Νικόλαο για τους Α’ Χαιρετισμούς (φωτό)

Με κατάνυξη και ιερό δέος οι πιστοί χριστιανοί συμπροσευχήθηκαν στην κατανυκτική ιερά ακολουθία των Πρώτων Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, το απόγευμα, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και έψαλλε τους χαιρετισμούς της Υπερμάχου Στρατηγού του γένους μας, Κυρίας Θεοτόκου μπροστά στην ιερά εικόνα της Θεομήτορος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για το ιερό πρόσωπό της Θεοτόκου και τις πολλές ευεργεσίες της στο ανθρώπινο γένος. “Η Παναγία μας απόψε, τόνισε χαρακτηριστικά, προσφέρεται ως ένα σωτηριολογικό πρόσωπο διότι κατεργάζεται την σωτηρία μας. Αδάμ επανόρθωσις και ανάκλησις, ως ακούσαμε απόψε, η ίδια, μας μεταφέρει εκεί που έγινε η πρώτη παράβαση, δηλαδή στον παράδεισο και το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε εμείς μετά την παράβαση είναι η μετάνοια.”

Στην συνέχεια ανέλυσε τον όρο μετάνοια, λέγοντας πως η μετάνοια κατά τους πατέρες προϋποθέτει την προσοχή και την νήψη. Αυτά τα δύο στοιχεία, αυτές οι δύο μεγάλες αρετές συνιστούν την αληθινή μετάνοια.

Η Παναγία μητέρα μας, κατέληξε στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης, μας εμπνέει σε αυτά τα δύο σημεία, στο να μην είμαστε απρόσεχτοι στην ζωή μας και ράθυμοι, αλλά σαν τους νηπτικούς πατέρες της πίστεώς μας, να προσέχουμε στην βιοτή μας, να αγωνιζόμαστε, να καθαριζόμαστε από τα φθοροποιά πάθη και να οδηγούμαστε με τις δραστικότατες πρεσβείες της Παναγίας μας, στην μετάνοια και τον αγιασμό και από το κατ’ εικόνα στο καθ’ ομοίωσιν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις