ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντός έδρας ήττα από την Καρδίτσα για την μπασκετική ΑΕΛ

Ήττα για την ΑΕΛ στο θεσσαλικό ντέρμπι με 75-65 από τον ΑΣ Καρδίτσας στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης για την 19η αγωνιστική ημέρα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Σ’ ένα ματς που είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ντέρμπι, οι βυσσινί πάλεψαν, προσπάθησαν αλλά η αστοχία και κάποια λάθη στα τελευταία λεπτά της στέρησαν τη νίκη.

Το ματς άρχισε ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα με 7-5, αλλά οι φιλοξενούμενοι βάζοντας την μπάλα κοντά στο καλάθι κατάφερα να προηγηθούν με 12-11.

Οι βυσσινί βρίσκοντας σκορ από τον Τσιαβέ ξαναπήρε το «πάνω χέρι» στο σκορ με 19-15 και 21-19 1:50” πριν το τέλος της περιόδου. Στο διάστημα αυτό όμως οι φιλοξενούμενοι με τρία σερί τρίποντα και ισάριθμα λάθη της λαρισινής ομάδας, «έκλεισαν» το 10λεπτο προηγούμενοι με 28-21.

Με 3 πόντους του Τζόρτζεβιτς η Καρδίτσα έφτασε στο +10 (31-21). Η ΑΕΛ βελτιώνοντας την άμυνά της κατάφερε να μειώσει σε 37-36 2:05” πριν το ημίχρονο, το τέλος του οποίου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 48-41.

Σε όλη την 3η περίοδο η ομάδα της Καρδίτσας είχε το προβάδισμα, η ΑΕΛ στο τέλος πλησίασε στον πόντο, 58-57, σκορ που ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο.

Η ΑΕΛ ισοφάρισε 60-60, αλλά στο χρονικό σημείο αυτό οι παίκτες του Χρήστου Χασανίδη έχασαν τρεις ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα και την ψυχολογία με το μέρος τους, γεγονός που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη οι φιλοξενούμενοι. Έκαναν ένα σερί 7-0, προηγήθηκαν 67-60, προβάδισμα που κράτησαν μέχρι το τέλος και το τελικό 75-65.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 41-48, 57-58, 65-75.

ΑΕΛ (Χασανίδης): Βλαχούλης 3(1), Σαριμπαλίδης 3(1), Καμάρας 6, Παπαχρήστος 2, Φιλιππόπουλος 2, Ναούμης 9(2), Κονδυλόπουλος, Κνέζεβιτς 8(1), Γκιουλέκας 8(1), Τσιαβές 24(4).

ΑΣ Καρδίτσας (Τζήμας): Τζόρτζεβιτς 18, Ψαρόπουλος 10(3), Μαυρογιάννης 10(2), Παππάς 3(1), Καμαριώτης 6, Παπαδόπουλος 2, Τριχόπουλος 3(1),

Δηλώσεις

Χρήστος Χασανίδης: «Συγχαρητήρια στην Καρδίτσα για τη νίκη και της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Είπαμε πως έπρεπε να διορθώσουμε κάποια λάθη που κάναμε στα προηγούμενα ματς όπως τα αμυντικά ριμπάουντ και τα λάθη και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε.

Αυτό που μας στοίχισε ήταν ένα 2λεπτο στο οποίο κάναμε 4 λάθη και δεχθήκαμε αιφνιδιασμούς. Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς και ελπίζω να το απόλαυσαν οι φίλαθλοι που ήρθαν στο γήπεδο».

Γιάννης Τζήμας: «Σ’ ένα καταπληκτικό γήπεδο, το δικό μας γήπεδο, με κόσμο της ΑΕΛ που ήρθε στο γήπεδο και ο οποίος θα πρέπει να στηρίζει και το μπάσκετ έγινε ένα πραγματικό θεσσαλικό ντέρμπι.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για την προσπάθεια που κάνει να τελειώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια, όπως ταιριάζει σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Πρέπει να βρει τον δρόμο της και τον ρόλο της στο μπάσκετ. Μπράβο στην διοίκηση, το τεχνικό τημ και στους παίκτες.

Για μας ήταν η δεύτερη σερί νίκη και αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η ΑΕΛ έπαιξε με περίεργα σχήματα, στο πρώτο ημίχρονο ο Τσιαβές έβαλε απίστευτα τρίποντα και αυτά μας δυσκόλεψαν.

Ωστόσο σε όλο το ματς ελέγξαμε τα ριμπάουντ, είχαμε το προβάδισμα και κατακτήσαμε δίκαια τη νίκη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις