ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος για Νοβάρτις: “Η κυβέρνηση σαν «σουπιά» θολώνει τα πολιτικά νερά!”

«Υπάρχουν σκάνδαλα αλλά και σκανδαλολογία. Θυμόμαστε όλοι την υπόθεση του Βατοπεδίου που βαφτίστηκε “σκάνδαλο” και οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Και τελικά δεν αποδείχθηκε τίποτε. Στην περίπτωση της Νοβάρτις, πράγματι υπάρχει σκάνδαλο με διεθνείς διαστάσεις σε πολλές χώρες, που έχει να κάνει με τακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από τη φαρμακοβιομηχανία για την προώθηση των σκευασμάτων της. Χιλιάδες γιατροί φέρονται εμπλεκόμενοι στη σκανδαλώδη υπόθεση».

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Λέρου της ΝΔ. Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ωστόσο, ο τρόπος που ήρθε στη Βουλή η υπόθεση, την επομένη του συλλαλητηρίου στην Αθήνα για το μακεδονικό, ενώ είχε ήδη προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό και τον φιλοκυβερνητικό τύπο, στηριζόμενη μόνο σε καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων που απόκτησαν το καθεστώς προστασίας μέρες μετά την έλευση της δικογραφίας στη Βουλή, μαρτυρά τη μεθόδευση της κυβέρνησης.

Ενδιαφέρονται για την αλήθεια ή τη σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων; Επιδιώκουν να πέσει φως στην υπόθεση ή τον αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα στην οικονομία και τα εθνικά θέματα; Στη συζήτηση στη Βουλή είχαμε τα αποκαλυπτήρια της γύμνιας επιχειρημάτων της κυβέρνησης. Είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο μόνο με καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, “κουκουλοφόρων” όπως χαρακτηρίστηκαν.

Όλοι, όμως, αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, που ως άλλη “σουπιά” επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με την πολιτική αντιπαράθεση να βουλιάζει στη λάσπη της σκανδαλολογίας. Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο με σεβασμό στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που είναι εκ των ουκ άνευ σε μια δημοκρατία. Δυστυχώς, εδώ υπάρχουν βαριές σκιές και μεγάλα ερωτηματικά για την προσπάθεια παρεμβάσεων της κυβέρνησης στην υπόθεση που διερευνά η δικαιοσύνη».

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο: «Μου έλεγε νωρίτερα ο κυρ Νικόλας για τη συγκίνηση που ένιωσε την ημέρα της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, όταν για πρώτη φορά ήρθαν Έλληνες στρατιώτες στο νησί. Εβδομήντα χρόνια μετά, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε την πλειοδοσία της τουρκικής ηγεσίας σε προκλητικές δηλώσεις που φτάνουν στο σημείο απειλών ακόμη και κατοικημένων νησιών. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Βεβαίως, εμείς, ιστορικά, ήμασταν πάντα οι ακρίτες των συνόρων της Ευρώπης, ο κυματοθραύστης κάθε επιβουλής εξ ανατολών από αρχαιοτάτων χρόνων. Οφείλει, όμως, και η Ευρώπη να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Όπως επίσης θα πρέπει την ίδια αλληλεγγύη να δείξει και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος».

ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Όπως είπε «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, μια νέα επανεκκίνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μια κυβέρνηση που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές, θέσεις απασχόλησης. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική δεν είναι να αυξήσεις τα επιδόματα ανεργίας, αλλά να προσφέρεις δουλειά και αξιοπρέπεια στους πολίτες».

Νωρίτερα, για την προσωπικότητα του «εντίμου πολιτικού, του έμπειρου κοινοβουλευτικού άνδρα που με ήθος και επιχειρήματα εκπροσωπεί επάξια όχι μόνο τους πολίτες που τον αναδεικνύουν πρώτο βουλευτή στη Λάρισα, αλλά την παράταξη» μίλησε ο τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας. Τέλος, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λέρου κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, ευχαριστώντας τον Μάξιμο Χαρακόπουλο «για τη μεστή ομιλία» του προσέφερε ένα αναμνηστικό ιστορικής σημασίας, το πρώτο ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ στα Δωδεκάνησα με φόντο το κάστρο της Λέρου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις