ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Διεθνής Τουριστικές Εκθέσεις σε Στοκχόλμη και Πράγα

PANORAMA WORLD FESTIVAL 2018” Στοκχόλμη

Δυναμικό παρόν έδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, Γαστρονομίας και Πολιτισμού “PANORAMA WORLD FESTIVAL 2018” το διήμερο 17-18/02/2018, που φιλοξενήθηκε στο μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο «Stockholmsmässan” της Στοκχόλμης. Η έκθεση είχε ως κεντρικό πυλώνα την Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν χώρες όπως η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Τυνησία και οι Φιλιππίνες. Επίσης δυναμικές παρουσίες είχαν επίσης οι Περιφέρειες Ν. Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Κρήτης, οι Δήμοι Χερσονήσου, Κω, Κισσάμου, Σάμου και Αλοννήσου. Την έκθεση στήριξαν και συμμετείχαν με περίπτερα, οι μεγαλύτεροι tour operators που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα καθώς και μεγάλες ξενοδοχειακές Μονάδες.

Τα επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των επισκεπτών όπως κατέγραψε η Stockholmsmässan είναι 9.302 επισκέπτες.

Marketing Campaign/ Διαφήμιση για το 2018/ 2017 συμπεριλάμβανε:

– 450 outdoor double sided αφίσες, στο κέντρο και στην περιφέρεια της Στοκχόλμης

– 2 ολοσέλιδες καταχωρήσεις στην ημερήσια εφημερίδα Expressen, Πέμπτη, και Παρασκευή, 15/2, & 16/2, circulation ca.303.000/ per day

– 5 Targeted Email campaigns με παραπάνω από 65.000 newsletters στην database επισκεπτών της Panorama

– Μεγάλη καμπάνια από τους συνεργάτες tour operators TUI, APOLLO, VING, AIRTOURS, οι οποίοι όλοι προώθησαν την έκθεση στο δίκτυό τους, με email campaigns, Facebook posts, και ειδικές αναρτήσεις

– Παράλληλο cross marketing με την έκθεση FairMedia’s RealEstate σε καταχωρήσεις, emails, Facebook.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, καθώς τα νησιά των Βορείων Σποράδων όσο και τα Μετέωρα, αποτελούν αγαπημένους προορισμούς, που είναι παγκοσμίως γνωστοί και στο σουηδικό κοινό. Το ενδιαφέρον επίσης εστιάστηκε και για άλλους Θεσσαλικούς προορισμούς όπως ο Ολυμπος, η Λίμνη Πλαστήρα και το Πήλιο.

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν η κ. Κατσαρού Ελένη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης Απασχόλησης Εμπορίου & Τουρισμού και το στέλεχος κ. Αγγελούση Μαρία.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σουηδία Δημήτριος Τουλούπας και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας &. Βαλτικής κ. Παύλος Μούρμας, που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα στελέχη της Περιφέρειας για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Θεσσαλία και την ανάδειξη και προβολή της Τουριστικής φυσιογνωμίας των Θεσσαλικών προορισμών.

Πλάνα από το περίπτερο της Περιφέρειας τράβηξε και η ΕΡΤ, ενώ συμμετείχαν επιχειρηματίες από τα νησιά των Σποράδων.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού της Θεσσαλίας, που φιλοξενήθηκαν στο χώρο του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να κάνουν αρκετές Β2Β συναντήσεις με αντίστοιχους tour operators.

Επίσης υπήρχαν επαφές με την διεύθυνση του ΕΟΤ Σκανδιναβικών Χωρών για την υλοποίηση ενός δυναμικού roadshow, όπου θα προβληθούν εκτεταμένα όλοι οι προορισμοί της Θεσσαλίας στις Σκανδιναβικές Χώρες.

?

«HOLIDAY WORLD 2018» στην Πράγα 15-18/2/2018.

Συνεχίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας 2018 δυναμικό παρόν έδωσε η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και στην Διεθνή Εκθεση “HOLIDAY WORLD” στην Πράγα της Τσεχίας. Η Περιφέρεια έχει σταθερή συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στην Πράγα, όπου επαγγελματίες απ’ όλους τους κλάδους του Τουρισμού από διάφορα μέρη του κόσμου συναντώνται  με σκοπό την δικτύωση, την συνεργασία και την καλύτερη πρόσβαση στην Παγκόσμια Τουριστική Αγορά. Στην Έκθεση συμμετείχε και το γραφείο του ΕΟΤ της Βαρσοβίας.

Στην έκθεση υπήρχαν συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο: Κίνα, Ταϊλανδή, Περού, Μπαλί, Σουδάν, Τυνησία, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Πακιστάν, Κύπρος, Άγιος Δομίνικος, Τουρκία, Ιταλία, Βόρεια Κύπρος, Σλοβενία, Κροατία, Ινδονησία, κ.α.

Στο πλαίσιο της Θεσσαλικής παρουσίας στην έκθεση κατά την διάρκεια των ημερών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού, με tour operators, με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, ταξιδιωτικών γραφείων και έγινε μια πλήρη παρουσίαση για τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας, ενώ υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας με ιδιαίτερη προτίμηση των παραθαλάσσιων προορισμών.

Το περίπτερο επισκέφτηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Τσεχία κ. Ευθύμιος Ευθυμιάδης,  ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Καρίμαλης Χαράλαμπος, ο Γενικός Διευθυντή του ΕΟΤ κ. Τσέγας Κων/νος και η Διευθύντρια του ΕΟΤ της Βαρσοβίας κ. Νικολέττα Νικολοπούλου, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με πολλούς δημοσιογράφους της Τσεχίας.

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν στελέχη από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Παράλληλα υπήρξε και συνομιλία μέσω skype της Διευθύντριας του ΕΟΤ Βαρσοβίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μπουτίνα Ιωάννη  για την υλοποίηση fam trips με τους μεγαλύτερους tour operators από Πολωνία και Τσεχία τους επόμενους μήνες στη Θεσσαλία.

?
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις