ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Έρχονται βροχές, χιόνια και ισχυροί άνεμοι

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Ε.Μ.Υ, το οποίο ισχύει για αύριο Σάββατο 8/09/0217, προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χιονοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

– Αύριο Σάββατο 24-02-2018 και την Κυριακή 25/02/2017 αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε όλη τη Θεσσαλία και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα. Την Κυριακή το βράδυ και την Δευτέρα 26/02/2017 αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων με πυκνές χιονοπτώσεις (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα) βροχές και ισχυρούς ανέμους.

Βάσει του Δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστήνει: – Τον έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων των οδών αρμοδιότητας των Δήμων
– Τη μέριμνα από πλευράς πολιτών για τα φρεάτια και τις υδρορροές των ιδιοκτησιών
– Την αποφυγή στάσης στάθμευσης κατασκήνωσης πλησίον και εντός υδατορεμμάτων
– Την αποφυγή παραμονής η διέλευσης πεζών και οχημάτων σε περιοχές με έντονες κλίσεις πρανών
– Την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε περίπτωση εκδήλωσης και έξαρσης των φαινόμενων

Οι πολίτες καλούνται:

  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις