ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Αρμαγεδών» στο Νότιο Πήλιο με μεγάλες ζημιές σε δίκτυα – υποδομές (φωτό)

Στο Νότιο Πήλιο, όπου σε πολλά σημεία τα ρέματα δεν έχουν αποστραγγιστικά δίκτυα, σύμφωνα με τις καταγραφές των υπηρεσιών, δεν σταματούν να μετρούν καταστροφές. Ζημιές στα δίκτυα έχει υποστεί και το φράγμα Παναγιώτικο.

Αγροτική οδοποιία στη θέση Μαύρη Πέτρα Μηλίνας
Αγροτικός δρόμος στην Άφησσο

Ιδιαίτερα σημαντικές ζημιές έχουν παρατηρηθεί:
-Στο Σχολικό συγκρότημα Καλών Νερών, στο φράγμα Παναγιώτικο, τόσο από κατολισθήσεις στο δρόμο που οδηγεί εκεί, όσο και από κατολισθήσεις στο χώρο του φράγματος και ζημιές στους αγωγούς ύδρευσης.
-Επί της επαρχιακής οδού Βόλου-Τρικερίου, στο ύψος των Αφετών υπήρξε κατάπτωση πρανούς. Επί της επαρχιακής οδού Βόλου – Μηλεών – Τσαγκαράδας: α) πριν από τις Μηλιές και β) στο ύψος του Καλαμακίου, σημειώθηκαν καταπτώσεις πρανών.
-Στους οικισμούς Καλών Νερών, Κάτω Γατζέας και Αφήσσου, σημειώθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες. Κατολισθήσεις στο δρόμο προς Αγία Κυριακή Τρικερίου, καταστροφή δημοτικής οδοποιίας στους οικισμούς Ροδιά και Χονδρή Άμμος της Σηπιάδας.

Δρόμος από Αφέτες προς Άφησσο
Δρόμος Λεφόκαστρο-Άφησσος, Παραλία Ραζη
Δρόμος προς παραλία Ποτοκι
Επαρχιακή οδός Τρικερίου- Οικισμός Μηλίνα
Καταστροφή στην δημοτική οδοποιία στη Δ.Ε. Τρικερίου

Απελπισία…
Στα Καλά Νερά μόλις βρέξει γίνεται υπερχείλιση, «φουσκώνουν» οι απορροφητικοί βόθροι και πλημμυρίζουν σπίτια. Η αγροτική οδοποιία έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και κυρίως στις τουριστικές περιοχές όπου βουνό και θάλασσα έγιναν «ένα».
Πολλοί εσωτερικοί δρόμοι είναι κατεστραμμένοι, στο Λεφόκαστρο και την Άφησσο έπαθαν σοβαρές ζημιές τα κρηπιδώματα και είναι δύσκολη η μεταξύ τους οδική σύνδεση. Ο δρόμος προς το Ποτόκι «άνοιξε» και η Μηλίνα είναι μια απέραντη λίμνη.
Στην Αργαλαστή έχει καταστραφεί η δημοτική οδοποιϊα και ο δρόμος προς το Τρίκερι είναι επικίνδυνος λόγω κατολισθήσεων. Μεγάλη είναι η κατολίσθηση στις Αφέτες όπου το βουνό «χύνεται» στο δρόμο. Κατολίσθηση υπάρχει στο δρόμο Αργαλαστή-Καλαμάκι και ο Αμποβός θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.
Ίδιο σκηνικό και στην παραλία των Καλών Νερών. Στον δήμο ζητούν δυο εκατομμύρια ευρώ άμεσα για αποκαταστάσεις ζημιών.

Κατολισθήσεις στη Δ.Σ. Τρικερίου
Κατολίσθηση στις Αφέτες
Κατολίσθηση στο δρόμο Αργαλαστής-Καλάμου
Παραλία Αφήσου
Παραλία Καλών Νερών
Παραλία Ραμνου
Σχολείο Καλών Νερών
e-thessalia.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις