ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση στήνει τη σκευωρία εδώ και 14 μήνες – Μόνη λύση οι εκλογές

«Μίζερη» χαρακτήρισε την αναφορά στο όνομά του, στη δικογραφία της Νοvartis, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέροντας δηκτικά : «Υποθέτω ότι τ’ όνομά μου μπήκε στην υπόθεση από συνήθεια. Σας ευχαριστώ, που δεν με αφήσατε έξω, γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, γιατί αυτό είναι που διακυβεύεται».

«Προαναγγέλλετε την υπόθεση εδώ και 1,5 χρόνο. Γιατί υπάρχει αυτή η επιτάχυνση; Γιατί ο ριζοσπαστισμός σας στα θέματα της οικονομίας εξατμίστηκε. Γίνατε τα καλύτερα delivery boys της τρόικας. Στην οικονομία γλείφετε εκεί που φτύνατε», είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά στα 15 χρόνια της διακυβέρνησης Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο. Βεβαίως δεν έχουν κανένα δίκιο, αλλά αυτά είναι οι συνέπειες για τη χώρα λόγω της ανικανότητας των κυβερνώντων».

«Η κυβέρνηση ζητά την εύκολη διαφυγή που είναι ο εκβιασμός των θεσμών. Είναι η πιο ανεύθυνη και η πιο επικίνδυνη διαφυγή», είπε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι «δηλώσεις της κ. Θάνου παραβιάζουν τη διάκριση των εξουσιών. Κάνω έκκληση από το βήμα της βουλής και ζητώ από τους δικαστές στο όνομα του δικαίου να αντισταθούν σε αυτή την κραυγαλέα προσβολή της δικαστικής ανεξαρτησίας», προσθέτοντας ότι «στέλνω από το βήμα της βουλής μήνυμα αξιοπρέπειας στους αδέκαστους δικαστές και τους ζητώ να σταθούν όρθιοι. Το βαθύ κράτος, μετά από πολλές δεκαετίες, στεγάζεται και πάλι στη δικαιοσύνη. Το φάντασμα του Κόλλια ζωντανεύει. Κι αυτό το έχει αναλάβει η τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης»

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «σε  ένα υπαρκτό ιατροφαρμακευτικό σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων, εναποτίθεται μία πολιτική σκευωρία. […] Έχετε προαναγγείλει την υπόθεση Novartis εδώ και 14 μήνες. Έχετε κάνει σωρεία δηλώσεων που συνιστούν, το λέω πολύ ευγενικά, αντιποίηση εισαγγελικής εξουσίας» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «φτάσατε να κάνετε την επιλογή των προσώπων-στόχων: Σαμαράς-Βενιζέλος. Εγώ είμαι κάρφος στον οφθαλμό σας, γιατί επαληθεύονται οι προβλέψεις μου, δεν θα μιλήσω για τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Παναγιώτης Πικραμμένος αναρωτήθηκε γιατί στοχοποιήθηκε: γιατί εκφράζει στη δικαιοσύνη μια άλλη άποψη. Ο Γιάννης Στουρνάρας, γιατί έχετε φαγωθεί να τον διώξετε από την ΤτΕ. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος γιατί θα ήταν πολύ βολικό να τον διώξετε και να αφήσετε κάποιον από το κόμμα σας διάδοχό του. Ο πολιτικός στόχος είναι προφανής: διεμβολισμός της ΝΔ, μετά την αποτυχία διεμβολισμού μετά το Σκοπιανό. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη διεμβολισμό όσων αποκλίνουν από το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «σκηνογραφία των προστατευομένων μαρτύρων», την οποία «ενεπνεύστηκαν από το FBI, σου λέει το έκαναν αυτοί, να το κάνουμε κι εμείς», ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «προφανώς δεν ταυτίζονται οι μάρτυρες των αμερικανών με τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες. Στα έγγραφα που ζήτησε η κ. Τουλουπάκη δεν υπάρχει καν αναφορά σε εμένα, τον κ. Πικραμμένο. […] Από τις 6 Νοεμβρίου 2017 ξεκινάει ο πυρετός, με εντυπωσιακή μεθοδολογία καταθέσεων μαρτύρων», ενώ τόνισε ότι «εμφανίζεται ο κ. Πολάκης και λέει ότι ξέρει τους μάρτυρες. Αυτός τους ξέρει εμείς δεν τους ξέρουμε»

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «το δικό μου όνομα συμπληρώθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2018» και σημείωσε ότι «μέχρι και ο Φρουζής ο ίδιος αντιδρά επί τους θέματος. Δίνει συνεντεύξεις, στον κ. Τέλογλου και λέει “καλά όσα μου λένε, τον κ. Βενιζέλο δεν τον έχω δει ποτέ”» ενώ τόνισε ότι «χαρακτήρισαν εκ των υστέρων τους μάρτυρες, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

«Εμείς δεν θέλουμε παραγραφή. Θέλουμε έρευνα επί της ουσίας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος λέγοντας ότι πρόκειται για «μια συκοφαντική επίθεση, μια σκευωρία, μια προκαταρκτική επιτροπή δήθεν, η οποία δεν μπαίνει στην ουσία, δημιουργεί αχλή ως προς τις διαδικασίες, θωρακίζει τον κ. Κουρουμπλή και δεν έχουμε που να προσφύγουμε. […] το κόλπο είναι απλό, θέλουν οι  σκευωρία να μείνει εκρεμμής» και τονίζοντας ότι «η μόνη λύση είναι οι εκλογές. […] Δεν θα τους αφήσουμε να βουλιάξουν τη χώρα στη λάσπη. Η επόμενη Βουλή έχει μεγάλη ευθύνη για την αποκάλυψη της σκευωρίας».

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις