ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το σενάριο των βουλευτικών εκλογών που θα… τινάξει τη μπάνκα στον αέρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Αντίπαλο δεν έχει προς το παρόν ο Κώστας Αγοραστός στις επικείμενες εκλογές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όλες οι πλευρές κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά, με βασικό πρόσχημα την αποκάλυψη του νέου εκλογικού νόμου που έχει προαναγγείλλει η κυβέρνηση.

Αν κάτι διαφαίνεται ίσως, αυτό είναι η πρόθεση του καρδιοχειρουργού Νίκου Τσιλιμίγκα να επαναδιεκδικήσει το θώκο του Περιφερειάρχη. Οι επιδόσεις του εξάλλου στις προηγούμενες εκλογές του 2014, κάνουν πολλούς να αισιοδοξούν ότι μπορεί να βάλει “δύσκολα” στον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Στο ΣΥΡΙΖΑ σημάδι ουδέν. Όσο για μία ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή το “Κίνημα Αλλαγής” όπως μετεξελίσσεται, αυτή παραμένει σε επίπεδο παραφιλολογίας.

Κρατάμε όμως μία εκτίμηση που εκφέρουν αρκετοί γνώστες των αυτοδιοικητικών στη Λάρισα: Το ενδεχόμενο να γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές (που τοποθετούνται χρονικά τον Οκτώβριο του ’19) οι εθνικές εκλογές. “Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα αλλάξουν οι παίκτες στην σκακιέρα της αυτοδιοίκησης και πολύ περισσότερο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Γιατί προφανώς κάποιος ή κάποιοι από τους επιφανείς που δε θα μπορέσουν να πετύχουν τον κοινοβουλευτικό στόχο, θα στρέψουν το βλέμμα τους εκεί…” έλεγε στο onlarissa.gr γνωστός Λαρισαίος από το χώρο της κεντροαριστεράς.

Ουδόλως τολμηρή η άποψη, αν δει κανείς τα ονόματα που θα φιγουράρουν στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, διεκδικώντας τη μία – κατά τα φαινόμενα – έδρα.

Το τοπίο ρευστό λοιπόν, μέχρι την ύστατη στιγμή…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις