ΛΑΡΙΣΑ

«Για δεύτερη ημέρα στο δρόμο τα Βαρέα Αθλήματα»

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Επιτροπή Αγώνα για το ΕΑΚ Λάρισας αναφέρει τα εξής:

«Για δεύτερη ημέρα τα σωματεία στη Βαρέων Αθλημάτων βρίσκονται στο δρόμο, καθώς συνεχίζεται η εφαρμογή της απαράδεκτης και αυταρχικής απόφασης της διορισμένης από την κυβέρνηση Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας για κλείσιμο επ’ αόριστο του κλειστού γυμναστηρίου.

Η αγανάκτηση των αθλητών, των γονιών, των προπονητών και των ανθρώπων των σωματείων, που σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς βάζουν από το υστέρημά τους για να μείνουν ζωντανά αυτά τα αθλήματα, μεγαλώνει.

Η τιμωρητική στάση από πλευράς διοίκησης η οποία αρνείται να δώσει στους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων την σχετική απόφαση, αποδεικνύει και το μέγεθος της αυθαιρεσίας του προέδρου και του συνόλου της Δ.Ε. Το δε επιχείρημα, «λόγο επανειλημμένων  φθορών», που επικαλείται στην σχετική ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε για το κλείσιμο του κλειστού Βαρέων Αθλημάτων στερείται κάθε σοβαρότητας. Η μόνη αλήθεια που δεν παραδέχεται η Δ.Ε. είναι ότι μας τιμωρεί γιατί σηκώσαμε κεφάλι για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ αγωνιστικούς χώρους.

Για το ότι για δεύτερη μέρα είμαστε στο δρόμο, πρέπει να πάρουν θέση όλοι οι θεσμικοί φορείς της πόλης. Μπορεί να υπάρχουν οι σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου ενάντια στη χρήση των μαγνητικών καρτών, αλλά εδώ έχουμε πια «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που καταστρατηγεί το δικαίωμα μας στον αθλητισμό.

Είναι καθαρό πια σε όλους εμάς που και σήμερα για δεύτερη μέρα συγκεντρωθήκαμε στις πύλες του ΕΑΚ, ότι υπάρχει πολιτική κατεύθυνση από την κυβέρνηση να μας φορτώσει ένα ακόμη χαράτσι στις πλάτες μας. Είναι επίσης καθαρό σε όλους εμάς ότι ο πρόεδρος και η Δ.Ε. ανέλαβαν, γιατί συμφωνούν απόλυτα σ’ αυτό, να υλοποιήσουν αυτή την κατεύθυνση. Εξάλλου η πιλοτική λειτουργία της μαγνητικής κάρτας θα έχει και τον ρόλο της καταστολής σε όσους «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις». Σε όσα πχ. αθλητικά σωματεία αρνούνται ή αδυνατούν να πληρώσουν για τα λειτουργικά έξοδα των γυμναστηρίων, θα μπορεί να τους αποκλείει από τις προπονήσεις μπλοκάροντας την είσοδό τους. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πλέον ότι στόχος των κυβερνώντων είναι να παραδώσουν αυτούς τους χώρους στους κάθε είδους «εργολάβους» του αθλητισμού που καιροφυλακτούν. Τους το δηλώνουμε όμως άλλη μια φορά ότι έχουν γνώση οι φύλακες.

Η σημερινή μας συνέλευση αποφάσισε να συνεχίσουμε και αύριο την διαμαρτυρία μας στις 2:30 το μεσημέρι όπου έχει προγραμματιστεί παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ. Εκεί θα τεθούν για άλλη μια φορά τα αιτήματά μας. Από τις απαντήσεις που θα πάρουμε θα εξαρτηθεί και η συνέχεια και η μορφή των κινητοποιήσεών μας».

Η Συντονιστική Επιτροπή

Λάρισα 21 Φεβρουαρίου 2018

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις