ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξεκίνησαν να αναστατώνουν το κέντρο της Λάρισας τα μπουλούκια- Δείτε φωτό και βίντεο

Ένα απέραντο το γλέντι στήνεται στο κέντρο της Λάρισας σήμερα Σάββατο.

Τα μπουλούκια, ντυμένοι καρναβαλιστές βρίσκονται στους πεζόδρομους και ξεσηκώνουν τα πλήθη των Λαρισαίων και των επισκεπτών.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παρέλαση του Συνόλου Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, από τις 11 το πρωί σε δρόμους και πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου, προσκαλώντας τους Λαρισαίους να πάρουν μέρος στο γλέντι με τα Μπουλούκια στην Κεντρική πλατεία.

Δείτε βίντεο

Ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία – γειτονιές, ομάδες μεταμφιεσμένων, τα περίφημα μπουλούκια, που τα συνοδεύουν μουσικοί με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά, αναστάτωσαν την πόλη με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους, σκορπώντας κέφι και χαρά!

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Τα μπουλούκια θα κάνουν μια στάση στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου θα τους περιμένει το Εργαστήρι παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής Μελωδία, για να καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.

Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Λάρισας, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ, ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά, Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων, Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

Η αναβίωση των «μπουλουκιών» καρναβαλιστών, διοργανώθηκε Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

newsroom onlarissa.gr/ φωτό – video: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις