ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο δήμος Τεμπών

Σε αποκριάτικους ρυθμούς εισέρχεται ο δήμος Τεμπών καθώς έχουν προγραμματιστεί πλούσιες εκδηλώσεις σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα.

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΝΩΝ

Γόννοι: Κυριακή Αποκριάς το βράδυ άναμμα μπουμπούνας με δωρεάν κρασί στο προαύλιο του Δ.Σχολείου αποκριάτικο δρώμενο .Καθαρά Δευτέρα στι 12:00 το μεσημέρι καθιερωμένη φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην κεντρική πλατεία του χωριού,θα ακολουθήσει δρώμενο του μορφωτικού συλλόγου -Λαογραφικό μουσείο Γόννων .

Καλλιπεύκη: Καθαρά Δευτέρα – καθιερωμένη φασολάδα & μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

Πυργετός: Κυριακή αποκριάς το απόγευμα άναμμα καρνάβαλου στο δημοτικό γήπεδο του Πυργετού σε συνεργασία Πολιτιστικού συλλόγου και τοπικής κοινότητας. Καθαρά Δευτέρα – φασολάδα & μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί & ζωντανή μουσική στην Πλατεία του χωριού.

Ραψάνη: Κυριακή Αποκριάς-κάψιμο καρνάβαλου.
Καθαρά Δευτέρα- φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί ζωντανή μουσική στην πλατεία του χωριού.

Αιγάνη: Κυριακή Αποκριάς-κάψιμο καρνάβαλου.
Καθαρά Δευτέρα – φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί .

Κρανιά: Καθαρά Δευτέρα- φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

Κουλούρα: Καθαρά Δευτέρα – φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί.

Μεσάγγαλα: Καθαρά Δευτέρα – φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί,πέταγμα χαρταετού .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Καθαρά Δευτέρα – φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα δωρεάν κρασί και μουσική στην κεντρική πλατεία του χωριού .

Ελάτεια:Κυριακή Αποκριάς-κάψιμο καρνάβαλου.Καθαρά Δευτέρα – φασολάδα και μπουρανί , στον προαύλιο χώρο του Δημ.Σχολείου απο τον Μορφωτικό εκπολιτιστικό σύλλογο Ελάτειας.

Παραπόταμος: Καθαρά Δευτέρα -φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

Ευαγγελισμός: Καθαρά Δευτέρα – φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στο προαύλιο του Δ. Σχολείου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΣΣΩΝΟΣ

Συκούριο: Κυριακή Αποκριας- Άναμα μπουμπούνας, μουσική, χορός με άφθονο κρασί και εδέσματα .
Την Καθαρά Δευτέρα θα μαγειρευτεί το παραδοσιακό μπουρανί και φασολάδα, όπου οι λάτρεις των εδεσμάτων θα μπορέσουν να τα απολαύσουν στη πλατεία Ρήγα Φεραίου (πάνω πλατεία).

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 2:00 το μεσημέρι με την παρέλαση των αρμάτων. Με το τέλος της παρέλασης στη πλατεία θέμιδος ( κάτω πλατεία παζάρι ) θα υπάρχει μουσική για να ξεφαντώσουν μικροί και μεγάλοι.

Καλοχώρι: Σάββατο στις 09:00 το βράδυ πάρτυ μασκέ.Κυριακή Αποκριάς στις 05:30 το απόγευμα παρέλαση αρματων,08:00 άναμμα μπουμπούνας,δωρεάν σουβλάκια και κρασί.Και φυσικά ατελείωτο κρασί και χορός!Καθαρά Δευτέρα – φασολάδα, μπουρανί,τοπικά έθιμα , και πολλές εκπλήξεις!

Πουρνάρι: Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναριού διοργανώνει το απόγευμα της Κυριακής αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού σεργιάνισμα της αρκούδας, άναμμα μπουμπούνας και άφθονο κρασί,στη συνέχεια γλέντι στην ταβέρνα “τα πλατάνια” με δημοτική ορχήστρα.
Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Φασολάδα & Μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί.

Σπηλιά: Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Φασολάδα & Μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην Πλατεία του χωριού.

Όσσα: Κυριακή Αποκριάς-Άναμμα μπουμπούνας. Καθαρά Δευτέρα – Φασολάδα και Μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί.

Χειμάδι: Σάββατο απόγευμα αποκριάτικο πάρτυ για μικρούς στο πολιτιστικό κέντρο Χειμαδίου. Κυριακή Αποκριάς -θα πραγματοποιηθεί το άναμμα μπουμπούνας με δωρεάν κρασί και σουβλάκια. Καθαρά Δευτέρα – Φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί, πέταγμα του χαρταετού.

Οι εκδηλώσεις στο Δ.Τεμπών πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών σε συνεργασία με τις Τοπικές κοινότητες και πολιτιστικούς συλλόγους .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις