ΑΡΘΡΑ

Ι ΜΙΑ ΛΥΣΗ

Μετά το προχθεσινό συμβάν στα Ίμια, κατά το οποίο οι Τούρκοι ήθελαν θύματα , όπως  υποστηρίζουν οι επιβαίνοντες στο ελληνικό σκάφος «Γαύδος», ο νεοέλληνας έκανε μία παύση λόγω της ημέρας του Αγ. Βαλεντίνου και σήμερα θυμήθηκε  ότι  τέτοια μέρα γράφτηκε ακόμη μια μελανή σελίδα στα χρώματα της ελληνικής ιστορίας, μία μαύρη σελίδα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.  Η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους. Αν κάποιος μπει στο κόπο να διαβάσει το χρονικό αυτής της ιστορίας, μόνο ντροπή θα νιώσει.

Ας γυρίσουμε στα Ίμια όμως, καθώς ο Οτσαλάν αποτελεί παρελθόν, έγκλειστος στη φυλακή του Ιμραλί, πληρώνοντας την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική πολιτεία.  Τα Ίμια έχουν μπει σε μία νέα φάση της ιστορίας τους καθώς οι Τούρκοι θέτουν ξανά την ατζέντα , διεκδικώντας με ζήλο και αποφασιστικότητα την κυριαρχία στην περιοχή.

Σαφώς και σπρώχτηκαν εκεί από το γεγονός ότι τα πράγματα στο Αφρίν δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για αυτούς και ένα θερμό επεισόδιο θα βόλευε για εσωτερική κατανάλωση αλλά  και τέρψι του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ του Ντεβλέτ Μπαχτσελί,  το οποίο θα συμπορευτεί με το ΑΚΡ του Ερντογάν στις εκλογές του 2019.

Ένας άλλος παράγοντας είναι οι ερασιτεχνισμοί που διακρίνουν στην ελληνική εξωτερική πολιτική, οι οποίοι ήταν έκδηλοι κατά την επίσκεψη Ερντογάν, καθώς και οι θεατρινισμοί του επικίνδυνου Καμμένου.

Ας μη γελιόμαστε όμως, τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά. Με το δόγμα Νταβούτογλου, η Τουρκία καθιστά εαυτόν μια περιφερειακή δύναμη, μία δύναμη που αψηφά πάλαι ποτέ συμμάχους, ηγεσίες και σχηματισμούς. Απειλεί ακόμη και με πολεμική σύγκρουση τις ΗΠΑ ! Αδιαφορεί για την Ε.Ε. Ξέρει ότι τα δεδομένα αλλάζουν. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Η Τουρκία φτάνει τα 81 εκατομμύρια  πληθυσμό , δίνοντας κίνητρα στους πολίτες να κάνουν παιδιά, επιτυγχάνοντας έναν μέσο όρο ηλικίας 31 ετών. Αναπτύσσει αμυντική βιομηχανία και πλησιάζει στο να επιτύχει την ικανότητα να διεξάγει δύο πολέμους ταυτόχρονα.

Εμείς ; Εμείς πρέπει να σοβαρευτούμε χθες. Όχι απλά σαν πολιτικοί, αλλά σαν πολίτες. Να ανακάμψουμε οικονομικά, ηθικά και εθνικά, να διαφυλάξουμε την εθνική μας συνείδηση , να αναπτύξουμε στενές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συμμάχους μας. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με έναν συνδυασμό ισχύος, που στις διεθνείς σχέσεις λέγεται έξυπνη. Δεν έχουμε άλλη διέξοδο. Αν η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας δεν είναι αυτήν που ήταν, είμαστε όλοι υπόλογοι.

Του Ηρ. Γερογιώκα – Προέδρου Δημ.Τ.Ο ΝΔ Λάρισας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις