ΛΑΡΙΣΑ

Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων

Το συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην Γενική συνέλευση του συνδικάτου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 10:00 στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας.

ΘΕΜΑΤΑ:

Διοικητικός & οικονομικός απολογισμός, έγκριση ισολογισμού και προϋπολογισμού, έκθεση ελεγκτικής επιτροπής, πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται ότι «θέλουμε να ανοίξουμε με τους εργαζόμενους του κλάδου μια πλούσια συζήτηση γύρω από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για να μπορέσουμε με καλύτερους όρους να οργανώσουμε τον αγώνα, παλεύοντας για τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τον πλούτο που παράγουμε.

Να εντείνουμε τον αγώνα μας για:

Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, υπογραφή ΣΣΕ.

Μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, προτάσσοντας έργα που έχουν να κάνουν με τις άμεσες και πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, σχολεία, νοσοκομεία κ.α.

Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (κατάργηση 13ετίας).

Επιδότηση ανεργίας 600 ευρώ κι όχι επιδότηση των εργοδοτών με χρήματα των εργαζομένων. Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Γενναία αύξηση του προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις