ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Φαλάνη για τις πολιτικές εξελίξεις (ΦΩΤΟ)

Η Οργάνωση Μελών Ανατολικού ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας διοργάνωσε ανοικτή συγκέντρωση, με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο cafe «Πιάτσα» στην πλατεία της Φαλάνης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος, Βασίλης Ζωγράφος.

Ο κ. Ζωγράφος ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην επικείμενη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «στην τελική ευθεία εισέρχονται από το τέλος Φεβρουαρίου οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, που θα οδηγήσουν στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

Οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες του ελληνικού πλέον προγράμματος, που θα εφαρμοστεί μετά το πέρας των μνημονίων, τις ρυθμίσεις για το χρέος, χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης.

Το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 5 ετών με δύο βασικά σκέλη, το αναπτυξιακό και το κοινωνικό.

Το αναπτυξιακό θα περιλαμβάνει τις προτεραιότητες ενισχύσεων ανά κλάδους (ενέργεια, αγροδιατροφή, κλπ.), το σχέδιο ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον εντοπισμό και επίλυση προβλημάτων σε βασικούς τομείς (αντιμετώπιση γραφειοκρατίας, ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, κόκκινα δάνεια, κλπ.) και τον προγραμματισμό χρηματοδοτήσεων.

Το κοινωνικό σκέλος θα περιλαμβάνει στόχους για την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας, την στελέχωση των νοσοκομείων, τα επιδόματα, αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ως ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε ότι έχει φτάσει η στιγμή να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε την επόμενη μέρα με πιο θετικό τρόπο. Η θερμή υποδοχή του 7ετούς ομολόγου από τις διεθνείς αγορές αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την έξοδο από τα μνημόνια».

Σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, ο αναπληρωτής συντονιστής του κόμματος στη Λάρισα  ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ρεβανσιστικές προθέσεις έχει, ούτε προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό από τα πραγματικά προβλήματα, ούτε να αποφύγει την πίεση των συλλαλητηρίων. Πρέπει να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή στη Βουλή για όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία. Σκοπός είναι η διερεύνηση και η αντιμετώπιση όλων των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν, όπως παραγραφή αδικημάτων λόγω του νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, με σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας που είναι αδιαπραγμάτευτο.

Από την πρώτη στιγμή που έσκασε η υπόθεση, οι εμπλεκόμενο πολιτικοί, χωρίς να έχουν διαβάσει τη δικογραφία και κυρίως εκείνα τα στοιχεία που τους αφορούν, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με σκευωρία οργανωμένη από τη συμμορία που κυβερνά τη χώρα.

Αν κόμματα, πολιτικοί και ΜΜΕ, πιστεύουν ότι τη χώρα κυβερνά μια αδίστακτη συμμορία, τότε έχουν την υποχρέωση να πράξουν τα πάντα προκειμένου να την εξουδετερώσουν και να σώσουν την πατρίδα και τη δημοκρατία.

Αν όμως μείνουν στα λόγια τότε σύντομα θα κληθούν να αναμετρηθούν με την υποψία ότι φωνάζουν για να θολώσουν τα νερά, κατά το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Το σκάνδαλο Novartis αποδεικνύει ότι η πολιτική φαρμάκου των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επέτρεψε ένα μεγάλο φαγοπότι που στοίχισε περίπου 23 δισεκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Τέλος, για τις εξελίξεις σχετικά με το Μακεδονικό, ο κ. Ζωγράφος τόνισε στην ομιλία του ότι «συνεχίζονται τα βήματα προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να φανεί κατά πόσο μπορεί να αρχίσει, εντός των επόμενων εβδομάδων, να σχηματοποιηθεί το περίγραμμα της συμφωνίας.

Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία πέρα από αριθμούς  όσων συμμετείχαν στα συλλαλητήρια είναι τα πολιτικά μηνύματα. Μηνύματα κατά της σύνθετης ονομασίας και κατά οποιασδήποτε λύσης όσον αφορά την ονομασία της πΓΔΜ.

Το ερώτημα είναι πώς συμβαδίζουν αυτά τα μηνύματα με τις πάγιες θέσεις της εξωτερικής πολιτικής της χώρας από το 2007 και μετά και πως γίνεται κεντρικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο, να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, όταν οι ίδιοι από κυβερνητικές θέσεις, ακόμα και ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός το 2012, είχαν στηρίξει ως διαπραγματευτική θέση της χώρας την σύνθετη ονομασία.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την διαπραγμάτευση νηφάλια και με πατριωτική στάση».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις