ΛΑΡΙΣΑΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο ισχυρός πόλος της Ρένας, το μήνυμα στα κεντροδεξιά και το δίλημμα…

Λίγοι περίμεναν πως μία καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας μίας δημοτικής παράταξης, θα λάμβανε τέτοιες διαστάσεις. Κι όμως, από τη μία η αθρόα προσέλευση στη δημοτική πινακοθήκη το βράδυ της Παρασκευής κι από την άλλη τα πρόσωπα που έδωσαν το παρόν, αποτελούν εδώ και τρεις ημέρες θέμα συζήτησης.

Το γιατί προφανές: Σε μία περίοδο όπου οι ζυμώσεις στα δημοτικά έχουν φουντώσει, αφού οι εκλογές είναι μόλις έναν (και κάτι;) χρόνο μακριά, αλλά και που η ονοματολογία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις παραπολιτικές στήλες, η Ρένα απέδειξε πως κάθε άλλο παρά αμφισβητήσιμη δύναμη είναι.

Η παρουσία σύσσωμης της κεντροδεξιάς όπως αυτή εκφράζεται με βουλευτές, αυτοδιοικητικούς, θεσμικούς κομματικούς παράγοντες κι άλλους φορείς, δείχνουν πως αυτή η συζήτηση περί προσώπων ίσως και να λήξει αναγκαστικά, μπροστά στο ρεύμα που φαίνεται όχι απλά να συντηρεί, αλλά και να ισχυροποιεί η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Εάν στα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς και τις παρουσίες με το ειδικό βάρος, όπως για παράδειγμα εκλεγμένα στελέχη άλλων (όχι και τόσο… συμπαθών παρατάξεων), αλλά και ισχυρών προσωπικοτήτων της πόλης, τότε κατανοεί πως αυτός ο πόλος είναι σχεδόν απίθανο να σπάσει, ακόμη κι αν μεθοδευθεί μία “χρισμένη” διεμβόλιση.

Το δίλημμα είναι σαφές και ξεκάθαρο από πολύ νωρίς: Η επιδίωξη θα είναι η μετ’ αξιώσεων διεκδίκηση του δήμου Λαρισαίων ή ένα ακόμη ξεκαθάρισμα προσωπικών και πολιτικών λογαριασμών, μέσω της προώθησης ατομικών φιλοδοξιών και εμπαθειών;

Έχω την αίσθηση πως δε θα αργήσουμε να πάρουμε την απάντηση…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις