ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πίτα με… κόντρες στο Επιμελητήριο: Το φραστικό επεισόδιο Αγοραστού με Παπαδόπουλο που “άναψε τα αίματα”

Μόνον… ενότητα δεν απέπνευσε η αποψινή δεξίωση που παρέθεσε η διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου για την έλευση του νέου χρόνου, καθώς για μία ακόμη φορά δεν έλειψαν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις στο πλαίσιο των θεσμικών χαιρετισμών.

Τη φιτιλιά έβαλε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλητών, περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την παρούσα συγκυρία στην Ελληνική επιχειρηματικότητα. Στο σημείο όμως που έβγαλε από τη φαρέτρα των επιχειρημάτων του το δυσθεώρητο συνολικό χρέος των 130 δις ευρώ των Ελληνικών επιχειρήσεων, ενεργοποιήθηκαν τα… αντανακλαστικά του κυβερνητικού βουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος καθήμενος στο τραπέζι των επισήμων τον διέκοψε για να του επισημάνει πως από αυτά τα χρήματα τα 85 περίπου δις ευρώ, τα οφείλουν “μόλις 17.000 ΑΦΜ”.

Ευθυγραμμισμένος με τον περιφερειάρχη λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανακολουθία λόγων και έργων φέρνοντας ως παράδειγμα το κρασί, ενώ λίγο πριν ο “γαλάζιος” βουλευτής Χρήστος Κέλλας μίλησε για “ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας”.

Τελευταίος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης παρατήρησε το προφανές: Πως κάθε χρόνο η συγκεκριμένη εκδήλωση “μετατρέπεται σε μία αρένα κομματικών αντιπαραθέσεων που υποτιμά πάνω απ’ όλα τους επιχειρηματίες”.

Ευτυχώς τουλάχιστον, άπαντες συμφώνησαν στα “χρόνια πολλά” και στην “καλή χρονιά”…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις