ΘΕΣΣΑΛΙΑ

45χρονη κατηγορείται ότι έστειλε φακέλους με πυροκροτητές σε έμπορο και δικηγόρο του Βόλου

Σαν βγαλμένη από σενάριο αστυνομικής ταινίας είναι η υπόθεση εκβίασης και κατοχής εκρηκτικών υλών, που απασχολεί εδώ και μερικές ημέρες την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και χθες έφθασε και στη δικαιοσύνη.

Μια 45χρονη Ελληνίδα κατηγορείται για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος και παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών σε βαθμό κακουργήματος, διότι φέρεται να απειλούσε με τηλεφωνικά μηνύματα μία 44χρονη έμπορο, τον σύζυγό της, αρχιτέκτονα-μηχανικό και μια 52χρονη δικηγόρο του Βόλου. Μάλιστα φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να τοποθέτησε αυτή ή άλλο άτομο, με το οποίο πιθανόν συνεργάστηκε, έναν ηλεκτρικό πυροκροτητή στο εμπορικό κατάστημα της Βολιώτισσας και άλλον έναν στο γραφείο της δικηγόρου…
Χθες η 45χρονη οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Βόλου, όπου απολογήθηκε, αρνούμενη τις κατηγορίες. Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και παραπέμπεται να δικαστεί στο Κακουργιοδικείο.

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται το καλοκαίρι πέρυσι, όταν σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 45χρονη άρχισε να τηλεφωνεί στην 44χρονη έμπορο και να την απειλεί, ζητώντας 15.000 ευρώ, που όπως υποστήριζε, χρωστούσε ο σύζυγος της εμπόρου, αρχιτέκτονας-μηχανικός, καθώς φέρεται να του τα είχε δώσει ο σύζυγος της κατηγορούμενης, για ένα οικοδομοτεχνικό έργο. Ο σύζυγος της κατηγορούμενης έχει φύγει από τη ζωή και η 45χρονη υποστήριζε, πως είχε αναλάβει αυτή, να εισπράξει τις οφειλές τρίτων προς τον εκλιπόντα.
Ωστόσο τόσο η 44χρονη έμπορος, όσο και ο σύζυγός της αρνούνται ότι είχαν οφειλή στον εκλιπόντα, από χρήματα που είχε δώσει στον αρχιτέκτονα-μηχανικό για το έργο. Η κατηγορούμενη φέρεται να επικοινωνούσε και με την 52χρονη δικηγόρο του ζευγαριού, την οποία επίσης κατηγορείται ότι απειλούσε.

Μετά τις γιορτές και με την είσοδο του 2018, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να συνέχισε τις απειλές προς το ζευγάρι και τη δικηγόρο, ένας άγνωστος άνδρας, που τηλεφωνούσε και έλεγε μεταξύ άλλων, «θα σε κάνω κομματάκια», αν δεν έδιναν τις 15.000 ευρώ.

Η υπόθεση έφθασε στα άκρα το περασμένο Σάββατο, όταν το μεσημέρι εκείνης της ημέρας η 45χρονη έμπορος βρήκε στην είσοδο του καταστήματός της, στο κέντρο του Βόλου, έναν φάκελο με έναν ηλεκτρικό πυροκροτητή… Παρόμοιο φάκελο με πυροκροτητή βρήκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στην είσοδο του γραφείου της και η δικηγόρος… Ζευγάρι και δικηγόρος κατάγγειλαν τα περιστατικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που κινήθηκε ταχύτατα και σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής βρήκε και συνέλαβε στην Αθήνα τη 45χρονη. Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη κατάγεται από τη Μαγνησία και διαμένει στην Αθήνα, ενώ φέρεται να έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια υπόθεση στα τέλη του 2016.

Το ζευγάρι και η δικηγόρος υπέβαλαν μηνύσεις. Η 45χρονη κατηγορείται για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος και για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ηλεκτρικός πυροκροτητής είναι επικίνδυνος να εκραγεί, καθώς περιέχει εκρηκτική ύλη, το στοιχείο επιβράδυνσης και την κεφαλή έναυσης. Δύο μονωμένοι αγωγοί (καλώδια) μεταφέρουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για την έναυση του πυροκροτητή. Εφόσον υπάρξει ακόμη και στατικός ηλεκτρισμός, μπορεί να προκληθεί έκρηξη.

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις